Zomers genieten
De zomer in ons land brengt het beste naar boven. Geuren, kleuren en smaken laden de sfeer met uitbundigheid en overvloed. De jonge keukenbrigade is ambitieus en presenteert met plezier een zalig zonnig zomermenu. Je ruikt, proeft en weet dat je eenvoudigweg iets bijzonders eet.
Het nieuwe zomermenu van restaurant Hemelse Modder is licht en verfrissend met hier en daar wat stevigere smaakaccenten. Het heeft voor elk wat wils. De lichtere eter kan aangenaam beginnen met zalmfilet gemarineerd in citrusfruit, met dille-citroensaus. De vega liefhebbers worden smakelijk bediend met een tartaar van paprika, doperwten, olijven en shiitake, met bieslookmayonaise en een tompoes gevuld met courgettemousse en gekarameliseerde sjalot. Wie graag vlees van goede herkomst eet kan genieten van de gegrilde lamsbiefstuk met bearnaisesaus, bospeen en geglaceerde groene asperge.
En niet onbelangrijk: bij een restaurant dat zijn naam dankt aan een populair chocoladetoetje laaf je je aan de desserts. Naast de vaste pijler Hemelse Modder een keuze uit nagerechten waaronder pistache-passievruchtentaart met pistache-ijs of aardbeienparfait met gemarineerde aardbeien, vanillecrème en een basilicumbonbon.
Met mooi weer zetten we ons terras klaar. Daar zijn al vele gezellige etentjes en avonden gevierd. De setting is geknipt voor een eindeloze zomer in de stad. Kom op tijd bij mooi weer, het aantal plaatsen is beperkt.
Hartje Amsterdam, serveren we zeven dagen per week lekker eten in een welkome sfeer. Reserveer direct en laat de zomer maar lekker lang duren.