Hawa

Hawa zit op ons bankje en is op zoek naar haar ware passie. Ze vertelt wat ze heeft geleerd tijdens haar stage, over bakbanaan met Hollandse salade en waarom ze besloot toch geen stewardess te willen worden.

hawa.jpg 

Hoe lang loop je nu stage bij Hemelse Modder?
Sinds vorig jaar oktober en ik blijf nog ongeveer een maand. Dit was een leerzame tijd voor me. Ik vind de mensen echt fantastisch maar ik ben er wel achter gekomen dat ik geen horecawonder ben. Dit is niet echt mijn passie is.
 
Dus je gaat op zoek naar iets anders?
Ja en daar twijfel ik enorm over. Ik ben net geslaagd voor de opleiding tot gastvrouw. Mijn idee was altijd stewardess worden maar aangezien horeca niet zo mijn ding is, ben ik daar toch van afgestapt. Ik heb me daarom ingeschreven voor een vervolgopleiding tot secretaresse maar daar twijfel ik nu ook over. Wil ik wel hele dagen achter de computer zitten? Ik weet dus even helemaal niet wat ik wil gaan doen?
 
Wat is wel je passie?
Dat is mijn grote zoektocht op dit moment. Ik weet het echt niet. Ik zit in een soort ontkenningsfase. Ik vind meidendingen wel leuk maar ik heb geen echte hobby. Ik ben ook geen sporter of zanger.
 
Wat heb je geleerd?
Als het druk of hectisch is, word ik gek mijn hoofd en ga ik fouten maken. Ik heb echt geleerd om rustig te blijven en gewoon goed te blijven nadenken. Daarnaast ben ik veel gastvrijer geworden. Ik probeer mensen meer op hun gemak te stellen. Ik ben opener geworden, ook ten aanzien van eten. Toen ik hier net kwam, zei ik meteen dat ik iets niet lekker vond. Maar ik heb geleerd open te staan voor nieuwe smaken en niet meteen te oordelen.
En misschien wel het grootste punt dat ik heb geleerd is doorzetten. Ik heb af en toe best getwijfeld of ik moest doorgaan met de stage maar dankzij Nienke heb ik geleerd vol te houden. Ze heeft me ook gestimuleerd mijn stagemap door te werken. En toen ik het had gedaan, was dat zo’n opluchting. Ik denk echt; als ik hier geen stage had gelopen, was ik ook niet geslaagd.
 
Kook jezelf?
Ik woon nog thuis en meestal kookt mijn moeder. Mijn ouders komen uit Liberia en thuis eten we veel Afrikaans. Als ik zelf iets klaar maak, hou ik het makkelijk. Dan maak ik meestal spaghetti of bakbanaan, een Afrikaans gerecht dat ik dan combineer met een Hollandse salade.
 
Wat is je favoriete gerecht?
Patat met satésaus kan ik de hele dag eten maar van de menukaart vind ik zowel de kabeljouwfilet als de entrecote erg lekker.
 
En je een favoriete drankje?
Rode wijn. Dat is een voorbeeld van wat ik heb leren drinken. De Cabernet Franc is echt superlekker.