1984 was een bijzonder jaar

35 jaar Hemelse Modder

In 1984 beginnen elf enthousiaste vrienden met de voorbereidingen voor ons restaurant. In juni zullen ze de deuren openen van een krakerspand aan de Rozenstraat.

totaal-11-oprichters-samengevoegd-met-logo-zw(1).png

Een naam is er nog niet. Die is later bedacht toen een van de oprichters vertelde dat zijn tante chocolademouse altijd 'Hemelse Modder' noemt. De eerste variant van ons heerlijke signatuur-dessert 'Hemelse Modder' wordt geserveerd in deze glazen bakjes.

hm-in-glazen-bakjes-zwhr(1).jpg

De krakersrestaurantweek

Terwijl Hemelse Modder nog in voorbereiding is, kan je elke dag van de week terecht in een van de vele krakersrestaurants. Op maandag en dinsdag kun je naar 'Het Varkentje' op de Bilderdijkstraat. Op woensdag naar het 'Einde van de Wereld' in het Oostelijk Havengebied. Op woensdag, donderdag en vrijdag naar de 'Hete Blixum' op de Frederik Hendrikstraat. Hemelse Modder zal zich gaan richten op de weekenden.

Verbouwen

De kogel is door de kerk. Er is gekozen voor een pand aan de Rozenstraat in de Jordaan. Daar zal over enkele maanden Hemelse Modder worden geopend. Het is een soort lege loods van zo’n tachtig vierkante meter, met werkelijk niets erin. Dus handen uit mouwen. De toiletten, de keuken, de elektriciteit alles wordt opnieuw aangelegd. 

We vieren een feestje

Ons restaurant opent in juni 1984 haar deuren voor de eerste gasten. 35 Jaar later zijn we trots op onze geschiedenis en waar we nu staan. Ons enthousiaste team groeit met de tijd mee en vernieuwt zonder dat we ons Amsterdamse karkakter verliezen. Met plezier verzorgen we onze gasten nog steeds elke dag een mooie avond. 

In het jubileumjaar 2019 is er naast de menukaart van het seizoen maandelijks een extra jubileummenu. De gerechten die dan geserveerd worden geven een voorproefje van het nieuwe kookboek.

Kookboek SAMEN AAN TAFEL

chcolade-in-weegschaal(1).jpg

 

De titel van het kookboek is SAMEN AAN TAFEL en is te koop via onze site. Het nodigt uit tot gezellige avonden thuis genieten van de heerlijke gerechten van Hemelse Modder. Een toegankelijk kookboek voor volwaardige vegetarische gerechten en bijzonder lekkere bereidingen van vis en vlees. Een heerlijk kookboek met recepten voor zeer smakelijke soepen, sauzen en kroketjes. Het hoofdstuk patisserie is een zoete toegift die past bij een restaurant dat zijn naam dankt aan het populaire chocoladetoetje.

Quintin viert 35 jaar Hemelse Modder

quintin-viert-zw(1).jpg

Samen met het hele team viert Quintin Haak dat restaurant Hemelse Modder 35 jaar bestaat. Ik was er zelf niet bij toen het in 1984 opende maar ben er natuurlijk trots op eigenaar te zijn van een modern restaurant met een authentiek Amsterdams karakter en een kleurrijke geschiedenis.

Lees verder ...