35 jaar Hemelse Modder

Terug naar januari 1984

 Wie staat er op nummer 1 in top 40, welk weer is het en elf vrienden beginnen aan het Hemelse Modder avontuur.

totaal-11-oprichters-samengevoegd-met-logo-zw(1).png

Het begin

1984 was een bijzonder jaar. In januari beginnen elf enthousiaste vrienden met de voorbereidingen voor ons restaurant. In juni zullen ze de deuren openen van een krakerspand aan de Rozenstraat.

 

hm-in-glazen-bakjes-zwhr(1).jpg

Onze eerste 'Hemelse Modder'

Een naam is er nog niet. Die is later bedacht toen een van de oprichters vertelde dat zijn tante chocolademouse altijd 'Hemelse Modder' noemt. De eerste variant van ons heerlijke signatuur-dessert 'Hemelse Modder' wordt geserveerd in deze glazen bakjes.

 

dolly-parton-zw-zonder-jaartal(1).jpg

&... Dolly Parton staat op 1 in de top 40

De eerste week van het jaar staat Dolly Parton met 'You Are' op de hooste positie in de Top 40, gevolgd door de Dolly Dots met 'Love me just a little bit more' en 'Reggea night' van Jimmy Cliff. Dolly doet het nog steeds goed bij Hemelse Modder. Voor en na sluitingstijd wordt ze nog regelmatig gedraaid, maar niet door iedereen.

 

foto-sneeuw-tram-zw(1).png

&... de eerste sneeuw in Amsterdam

Op 23 januari begint de winter pas echt. Het is tot dan toe een kwakkelwinter maar op die dag wordt Noord Holland overvallen door een flink pak sneew. Amsterdam is wit en komt deels tot stilstand. De rest van het land heeft nergens last van.

 

mac-1984(1).jpg

&... begin van een nieuw tijdperk

Steve Jobs onthult op 24 januari de eerste Apple Macintosh computer, kortweg Mac. Deze naam is verzonnen door Jef Raskin, de ontwerper van de interface. Hij noemt de computer naar zijn favoriete Appelsoort McIntosh. De spelling is aangepast om geen problemen te krijgen met de Amerikaanse autofabrikant McIntosh. Het verhaal waartoe dit alles heeft geleid, is bekend.

 

quintin-viert-zw(1).jpg

Quintin viert 35 jaar Hemelse Modder

Quintin begon in 1997 bij Hemelse Modder en is nu de trotse eigenaar van dit modern authentiek Amsterdams restaurant.

Lees zijn verhaal...

 

Bekijk ons jubileummenu

Reserveren