Wijn en Spijs

Waar ik stiekem misschien nog meer van geniet dan van eten, is wijn. Toen ik nog geen wijn mocht drinken, wilde ik cola in een wijnglas.

vasthi-wijn-column(1).jpg 

Vanaf het moment dat ik wel wijn mocht drinken heb ik heel erg mijn best gedaan het lekker te vinden. Ik leerde: wit drink je bij vis en rode wijn bij rood vlees. Met de jaren ben ik wijn lekker gaan vinden. Als aperitief neem ik steevast een glas Sauvignon Blanc. Daarna laat ik het over aan de menukaart. Inmiddels weet ik dat het juiste gerecht een moeilijke wijn opmerkelijk kan pimpen. Ik vertik het echter om witte wijn te drinken bij pizza! Wijnen die echt niet lekker zijn, kun je met het juiste gerecht lekkerder maken. Zo eet ik wat blauwschimmel als er alleen zoete wijn is. Dat we bij het ontbijt eieren eten is omdat ei alleen combineert met sherry. En dan drink ik toch liever een kopje thee.

vasthi-handtekening-zwart(7).jpg

Meer columns van Vasthi: 

 

Vasthi woont in Amsterdam, eet een paar keer per jaar bij ons en schrijft regelmatig een column in onze nieuwsbrief over wat er gebeurt of opvalt in ons restaurant, onze straat of de Nieuwmarktbuurt. 

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.