Keuken

Nederlandse gerechten met wereldse invloeden

Onze menukaart biedt een verfijnde lokale basis met een Franse ondertoon en smaakaccenten uit culturen die zich mixen met de onze.

We zijn trots op de Nederlandse eetcultuur die zo verbonden is met de wereld. Een toegewijd team werkt dagelijks aan harmonieuze gerechten met extra aandacht voor groenten van het seizoen.

team-keuken-2019-hemelse-modder.jpg

Dichtbij huis

We hechten belang aan de herkomst van onze ingrediënten. Het vertelt ons iets over de smaak en draagt op de lange termijn bij aan een evenwichtigere natuur.

We kopen voornamelijk bij biologische boeren uit de omgeving van Amsterdam omdat hun duurzame manier van werken ook de smaak en voedingswaarde ten goede komt.

Nauw overleg met onze zorgvuldig geselecteerde leveranciers levert regelmatig minder voor de hand liggende gerechten op. Dit tot wederzijds genoegen van onze koks en onze gasten.

Wat van verder komt dan de streekproducten, kopen we in op basis van gelijkwaardigheid en goede smaak. Zo is bijvoorbeeld de Hemelse Modder die we serveren een 100% fair dessert.  

Vegetarische gerechten

Het zit in onze genen om spannende en verrassende vegetarische gerechten te maken. Het is een extra compliment dat vaak de vleesliefhebber toch kiest voor ons vegetarisch gerecht.

Vis- en vleesgerechten

Voor vis kiezen we de soorten met het MSC-keumerk. Dat betekent dat de vis duurzaam wordt gevangen. Geen overbevissing en behoud van het ecosysteem zijn de pijlers van dit keurmerk. Vlees wordt uitgekozen met dezelfde betrokkenheid.

danny-grilt(1).jpg 

Verse kruiden

Onze chef Rick Huigen is in zijn element als hij kan experimenteren. Zeker met kruiden. De geur van een gerecht doet namelijk echt iets met je.

Rick groeide op in Groningen en genoot er als kind al van om voor het gezin te koken. Hij wist ook al vroeg dat hij kok wilde worden en na zijn middelbare schoolopleiding koos hij definitief voor het vak. Hij heeft zijn koksopleiding in Almere gevolgd. Rick kenmerkt zich door zijn tomeloze inzet, zijn wil om te blijven leren en zijn creatieve nieuwsgierigheid naar nieuwe smaakcombinaties. En dat maakt hem enkele jaren na zijn komst bij ons tot een gedreven en gepassioneerde chef die enthousiast leiding geeft aan een fantastisch team.

Groente is voor ons een volwaardig onderdeel van een goede maaltijd en we houden ervan om het beste uit de oorspronkelijke smaak te halen. We zoeken naar verfijnde en verrassende smaakcombinaties. 

rick-in-kruidentuin(1).jpg

Wijnarrangement

Als we van menu wisselen, kiezen we natuurlijk ook voor een nieuw wijnarrangement. We gaan speciaal op zoek naar wijnen die de smaak van de gerechten aanvullen en versterken. Ook het seizoen heeft uiteraard grote invloed op de wijn-spijscombinatie.

Speciale dieetwensen 

Speciale dieetwensen of allergieën - waarmee we rekening moeten houden - horen we graag vooraf. We kunnen altijd improviseren, maar als mensen bijvoorbeeld lactose- én glutenvrij willen eten, bereidt onze keuken – met de juiste kennis vooraf - graag iets speciaals.

zoran(1).jpg

Samen genieten

Ons hele team ziet het als belangrijkste taak onze gasten een smaak- en sfeervolle avond te bieden. Gastvrijheid, ongedwongen en ontspannen zijn voor ons kernwoorden die we elke dag weer in praktijk brengen. Wij hebben geen haast en willen bovenal dat je samen met vrienden, familie of collega’s geniet van een fijne avond.

Reserveren kan natuurlijk online. Wil je met 9 of meer personen komen eten, verzoeken we je het aanvraagformulier voor een groepsdiner in te sturen.

Reserveren