Danny Drenth

Danny werkt ruim zes jaar voor Hemelse Modder als zelfstandigwerkend kok.

Lees hier hoe hij via Krasnapolsky en The Grand bij Hemelse Modder terecht kwam maar bijna profvoetballer was geworden.

danny-op-ons-bankje.jpg 

Wat is je favoriet gerecht?

Teveel om op te noemen. Om te beginnen ons chocolade dessert Hemelse Modder. Die heeft een speciaal plekje omdat ik hier namelijk aan de patisseriekant ben begonnen. De bisque vind ik superlekker en de vegetarische gerechten zijn zeer speciaal. Heerlijk om te eten maar ook mooi om te maken. Bijvoorbeeld het maiskoekje wat nu op onze menukaart staat, is een hartig, smaakvol en krokant gerecht dat we serveren met verse groenten. De mosterddressing maakt het echt af.

Ben je thuis ook de kok?

Thuis kook ik minder uitgebreid maar wel altijd vers en geen kant-en-klaar maaltijden. Als ik vrij ben, vind ik het leuk om voor mijn vriendin en kleine jongen te koken. Ze moet toch al vaak alleen eten dus als ik er ben maak ik graag een bescheiden feestje van. Het lukt me nog steeds haar af en toe te verrassen met iets wat ze nog nooit heeft gegeten.

En dat inspireert mij dan weer om thuis te experimenteren.

Wat wilde je vroeger worden?

Als jongetje droomde ik ervan om voetballer te worden en het leek ook te gaan lukken. Ik speelde in de topsportklasse. Op mijn 14ebrak ik echter mijn been met skaten en dat was een keerpunt. Ik kon maanden niet meetrainen en terwijl mijn vrienden doorgroeide, bleef ik stilstaan. In die periode ben ik een beetje de verkeerde kant op gegaan. Sigaretjes roken, drinken en een blowtje proberen. Mijn coach kwam daar achter en die besloot dat ik niet de mentaliteit had om profvoetballer te worden. Topsport is keihard.

Hoe ben je daarna in horeca terecht gekomen?

Eerst ben ik gaan werken in de bouw maar hoogtevrees hebben op een steiger, is natuurlijk niet handig. Mijn oom had een restaurant en toen ik daar twee weken in de keuken had meegelopen, wist ik dat ik kok wilde worden. Tijdens de horecaopleiding heb ik leerzame stageplekken gehad bij Krasnapolsky en The Grand. Dat waren pittige tijden. Hard werken en vaak maakte je dagen van 13 uur. The Grand was ook goed voor mijn talen. Er werd alleen Engels en Frans gesproken. Ik wist op mijn 16e niet wat cauliflower was maar dat leerde ik snel.

Na mijn level 1 diploma ben ik doorgestroomd maar ik wilde geld gaan verdienen en ben gaan werken op de foodafdeling van een supermarkt. Maar ik kwam er al snel achter dat ik koken toch leuker vind. Bij Hemelse Modder kon ik beginnen als ik wel mijn diploma zelfstandig kok ging halen. En die kans heb ik toen met beide handen aangegrepen.

Heb je horecatrekjes die je mee naar huis neemt?

Ja, hygiene. Ik kan heel slecht tegen rommel of dat de keuken niet is opgeruimd. En er mag niets over datum in koelkast staan.

Heb je favoriet drankje?

Eigenlijk drink ik geen alcohol meer. Dus meestal is het cola. Heel af en toe, een keer in de maand, kan ik genieten van een shotje whisky na het werk.