De familie Van Eck-Keuning viert 21 jaar Maud

Moeder Linda en dochter Maud staan stil bij deze mijlpaal van Maud. Ze vertellen hoe ze het leven vieren, houden van lekker eten en ze verheugen zich alweer op het volgende feestje.


Wat vieren jullie dit jaar?
Linda: “Kort door de bocht vieren we dat Maud het huis uit gaat. Ze wordt in augustus 21 jaar en dan verhuist ze naar Maastricht.
Maud: “Ik ben door selectieprocedure van de opleiding tot verloskundige gekomen. Ik heb geprobeerd ertussen te komen in Amsterdam maar daar waren heel veel aanmeldingen. De opleiding duurt vier jaar. Ik verheug me erop te gaan studeren in een andere stad.”

linda-en-maud-vieren-hemelse-modder.jpg
 
Ga je je verjaardag nog op een speciale manier vieren?
Maud: “Ik denk het niet. Ik ben in augustus jarig maar dan zit ik net in Maastricht. Misschiendat ik dat een beetje uitstel. Ik hoef geen 21 diner. Dat is echt een studententraditie.De ouders maken het diner, aan tafel zitten alleen mijn vriendinnen en de avond wordt omlijst door een thema.”
Linda: “Toen mijn andere dochter zei dat ze een 21 diner wilde, kreeg ik meteen vlekken. Gelukkig hoefde ik alleen maar te bedienen en de foto’s aan elkaar te praten. Dat kan ik wel en het werd een hele leuke avond. Wij vieren onze verdagen eigenlijk altijd samen aan het eind van de zomer. We hopen dan altijd op mooi weer want we wonen aan het water en dan staat de kade lekker vol met familie en vrienden. Volgend jaar geven Frans en ik weer een keer een groot feest want dan worden wij allebei zestig.”
 
Jullie kennen Hemelse Modder al lang?
Linda: “Ik heb in 1987 mijn man leren kennen en een van de eerste etentjes was bij Hemelse Modder. We hebbentoen gezellig samen in een hoekje gezeten. Het was toen kleiner. Nu is het een dubbel pand maar toen was dat nog niet.” (Red: In augustus 1998 zijn de panden Oude Waal 9 en 11 samengevoegd.)
“Sindsdien komen we bijna elk jaar wel een keer eten. Het is gewoon een goed restaurant waar je lekker kunt eten in een ongedwongen sfeer. Je hoeft hier niet met een stok in je rug op je stoel te zitten. Dat past wel bij ons.
Na ons huwelijk hebben we hier ook gegeten. We hebben van ons trouwen niet zo’n ding gemaakt. Het klinkt misschien niet romantisch maar wij zochten in trouwen niet de bevestiging voor onze relatie. We wilden gewoon alles goed regelen en dus zijn we naar het stadhuis gegaan en daarna weer aan het werk. De dag erna hebben we hier samen met onze ouders heerlijk gegeten.”
Maud: “Ik vind jullie wel romantisch. Jullie genieten echt van het leven. Jullie doen veel samen, uit eten of naar een dansvoorstelling. 
 
Hoe hebben jij en je man elkaar ontmoet?
Linda: “Heel toevallig in de kroeg in Haarlem. Frans komt uit Oudewater in het groene hart en ik kom uit West-Friesland. Ik werkte en woonde in Haarlem en na een drukke week ben ik samen met een vriendin nog even naar de kroeg gegaan. Er zaten twee jongens aan een tafel en mijn vriendin vond de andere jongen wel leuk en toen ik terugkwam van het toilet was ze met hem in gesprek. Ik raakte aan de praat met Frans en zei nog dat hij zich niet verplicht hoefde te voelen met mij te kletsen. Ik was moe en wilde naar huis gaan. Toen sprak hij de legendarische zin: “Ik wilde eigenlijk vragen of jullie met ons op vakantie willen naar Egypte”. “Dat was een verrassende openingszin en toen werd het nog een hele leuke avond. We hebben inmiddels veel gereisd maar zijn overigens nog nooit in Egypte geweest.”
 
Gaan jullie graag uiteten?
Maud: “Daar zijn jullie gek op. Gisteren was je nog uit eten en afgelopen vrijdag.”
Linda: “Ja dat klopt. Maar dat wisselt van een salade in een café-restaurant tot een hele avond eten met vrienden. We houden echt van lekker tafelen, een goed gesprek en je niet druk hoeven maken in de keuken.
 
Is koken voor jullie belangrijk?
Linda: “Door de week kook ik vooral praktisch. Als ik straks thuiskom, ga ik eten maken voor vanavond en morgen anders zitten we elke avond pas om negen uur aan tafel. In het weekend houden we ervan lekker uit te pakken en wat langer in de keuken te staan. Dan gaan we ook naar de markt om verse groenten en vis te halen.”
Maud: “Ik vind koken leuk maar doe het eigenlijk niet vaak. Het is toch wel makkelijk dat er al gekookt is als ik thuiskom.”
 
Wat doe je voor werk?
Linda: “Ik ben HR-adviseur voor een organisatie in Utrecht. Als je van de huisarts bloed moet laten prikken, word je in Utrecht doorgestuurd naar onze instelling. Mijn man werkt ook in Utrecht als bestuurder van een aantal gezondheidscentra. Maud gaat dus de gezondheidszorg in en mijn andere dochter heeft een economische opleiding gevolgd en werkt in de duurzaamheidsbranche.”
 
Hoe gaan jullie volgend jaar jullie zestigste verjaardag vieren?
Linda: “Dat is nog niet helemaal duidelijk. We denken aan het huren van een feestboot of een feestlocatie. Misschien huren we wel een huisje buiten de stad. Het kan nog alle kanten op. Voor mij is zo’n feestje lekker dansen. We huren een goeie dj en dan komt het goed.”

Meer interviews