Een feestelijk jaar voor Leef

Levana wordt niet voor niets door haar vrienden Leef genoemd. Ze houdt van het leven en viert graag een feestje. Dit jaar wordt ze 30 en is ze 12,5 jaar samen met haar vriend Jilles.
Zondag 16 juni vierde ze het 35-jarig jubileumfeestje van Hemelse Modder, het restaurant van haar broer Quintin. Ze zong samen met haar band JazzFlavourtijdens de presentatie van ons nieuwe kookboek SAMEN AAN TAFEL.


levana-en-quintin-hemelse-modder.jpg 
 
Wat vier jij dit jaar?
Ik word 30! Ik vier mijn verjaardag elk jaar maar dit is toch bijzonder. Het einde van mijn twintiger tijdperk. Twee jaar geleden keek ik er nog tegenop, nu heb ik er alleen maar zin in. Ik had het beeld dat ik als dertiger met een of twee jonge kinderen in een mooi koophuis hoorde te wonen. Ik had het gevoel dat ik nog van alles moest voor ik 30 zou worden. Nu ben ik veel relaxter en zie ik ook aan de vrienden om me heen dat het anders kan. Ik wil zeker kinderen maar dat hoeft nu nog niet en dat koophuis komt wel.
 
Hoe ga je het vieren?
Ik heb een mooie locatie aan het water op het oog en ga het dus buitenshuis vieren. Ik vier mijn verjaardag meestal thuis of in het park. Hoewel ik midden in de zomer jarig ben, regent het al tien jaar altijd op die dag. Nu heb ik mooie plek om buiten te vieren enbij slecht weer kunnen we naar binnen.
Ik houvan feestjes vieren. Samen met mijn vriend geven we met kerst altijd een vriendendiner op kerstavond bij ons thuis. Dat doen we al tien jaar en het is echt een traditie geworden. Het thema is: ‘Zo brak mogelijk de kerstmis in’. Het begint altijd als een echt diner in een te kleine ruimte. Iedereen is leuk aangekleed, samen koken, lekker eten en het eindigt in chaos. We dansen op tafel en de politie is zelfs wel eens geweest. Een mooi feestje en inmiddels reserveren onze vrienden deze avond al ver vooruit in hun agenda’s.
 
Staan er nog andere mijlpalen op de agenda?
Ik ben twaalf en half jaar samen met mijn vriend Jilles. We vieren ons samenzijn meestal door een weekendje weg te gaan. Hoe we dat dit jaar gaan doen, weten we nog niet. Ik heb Jilles leren kennen op mijn werk. Ik werkte bij een cateringbedrijf en verzorgde een party bij het Teylers Museum. Hij werkte bij hetzelfde bedrijf en kwam het eten brengen. Misschien heb ik het geromantiseerd maar ik herinner me dat ik de achterdeur opendeed en alleen maar dacht: “Hallo!!!”. Vervolgens raakte we in gesprek en bleven we maar praten. Daar zijn we allebei goed in. Het restaurant belde zelfs op een gegeven moment of Jilles nog terugkwam. Het was de tijd van Hyves en daar heb ik hem opgezocht en een berichtje gestuurd. Zo is het begonnen.

levana-en-jilles-test.jpg
 
Ga je graag uit eten?
Jazeker. Hemelse Modder ken ik natuurlijk via mijn broer en hier kom ik dus regelmatig. We gaan vaak uit eten. Van goede restaurants tot een lekkere pizzeria of de favoriete Dürümzaak om de hoek. Thuis kookt mijn vriend eigenlijk altijd. Hij vindt het leuker en is er beter in. Er wordt echt gekookt. Dus geen kant-en-klaar maaltijden maar verse producten.
 
Wat doe je voor werk?
Ik werk zo’n zeven jaar voor cultureel kinderdagverblijf SamSam en sinds een jaar op de nieuwe locatie SamSam Frederik Hendrik. Ik ben daar leidinggevende en onze filosofie is gebaseerd op drie pijlers: creativiteit, natuur en zelfredzaamheid. Wij vinden dat kinderen van alle leeftijden uitgedaagd kunnen worden om hun creativiteit en fantasie te gebruiken. We stimuleren kinderen om zoveel mogelijk zelf te doen. Van zelf broodjes smeren tot zelf conflicten oplossen, zodat ze leren vertrouwen op hun eigen kunnen en zo meer zelfvertrouwen krijgen. We doen veel op creatief gebied en nodigen daarnaast kunstenaars uit om activiteiten met de kinderen te doen. Ik geloof echt in wat we doen en daarom blijft het me ook zo boeien.
 
Je treedt op tijdens de kookboekpresentatie?
Dat vind ik heel leuk. Een paar weken terug hebben we op een tuinfeest gespeeld en nu tijdens de boekpresentatie. Als band zijn we niet meer bij elkaar maar voor speciale gelegenheden komen we graag weer samen. Onze band heet JazzFlavouren we spelen een mix van jazz- en popmuziek.
Muziek heeft altijd veel voor me betekent. Een bizarre ervaring heb ik gehad toen een opdracht op voor school een beetje uit de hand liep. We moesten iets bedenken waarmee we in twee weken beroemd zouden worden. We hebben een sinterklaasnummer geschreven en videoclip op YouTube gezet. Voordat we het zelf doorhadden, gaf ik telefonische interviews op de radio en kwamen we op tv. Gek om mee te maken dat mensen het zo serieus namen terwijl het voor ons meer een grap was. Als ik mensen van vroeger tegenkom, denken ze soms dat ik zangeres ben geworden. Ik hou gewoon van veel. Ik geniet op mijn werk, vind zingen leuk, presenteer regelmatig pubkwis-avonden en ben weer met tapdansen begonnen.
 
Wie gaat er optreden op je eigen feestje?
Goeie vraag… Niet ik, haha. Ik weet het nog niet, ik denk dat we zelf muziek meenemen.

Meer interviews