Hawa

Hawa zit op ons bankje en is op zoek naar haar ware passie. Ze vertelt wat ze heeft geleerd tijdens haar stage, over bakbanaan met Hollandse salade en over haar twijfel of ze nu wel of geen stewardess wil worden.

hawa.jpg 

Hoe lang loop je nu stage bij Hemelse Modder?
Sinds vorig jaar oktober. Dit was een leerzame tijd voor me. Toen ik hier kwam, was ik namelijk geen echt horecawonder.

Wat heb je geleerd?
Als het druk of hectisch is, word ik gek mijn hoofd en ga ik fouten maken. Ik heb echt geleerd om rustig te blijven en gewoon goed te blijven nadenken. Daarnaast ben ik veel gastvrijer geworden. Ik probeer mensen meer op hun gemak te stellen. Ik ben opener geworden, ook ten aanzien van eten. Toen ik hier net kwam, zei ik meteen dat ik iets niet lekker vond. Maar ik heb geleerd open te staan voor nieuwe smaken en niet meteen te oordelen.
En misschien wel het grootste punt dat ik heb geleerd is doorzetten. Ik heb af en toe best getwijfeld of ik moest doorgaan met de stage maar dankzij Nienke heb ik geleerd vol te houden. Ze heeft me ook gestimuleerd mijn stagemap door te werken. En toen ik het had gedaan, was dat zo’n opluchting. Ik denk echt; als ik hier geen stage had gelopen, was ik ook niet geslaagd.

Wat ga je nu doen?
Ik ben net geslaagd voor de opleiding tot gastvrouw. Ik ben nog jong en ik twijfel over van alles maar een ding weet ik zeker: Ik wil in september door met een vervolgopleiding. Ik heb nog even gedacht aan een secretaresseopleiding maar ik ga toch door met de vervolgopleiding hospitality. Mijn idee was altijd stewardess worden dus wie weet?

Wat is je twijfel of zoektocht?
Het vinden van mijn ware passie. Dat is mijn grote zoektocht op dit moment. Soms vind ik heel veel leuk en dan weer niets. Ik zit in een soort ontkenningsfase. Ik vind meidendingen leuk maar ik heb geen echte hobby. Ik ben ook geen sporter of zanger.

Kook jezelf?
Ik woon nog thuis en meestal kookt mijn moeder. Mijn ouders komen uit Liberia en thuis eten we veel Afrikaans. Als ik zelf iets klaar maak, hou ik het makkelijk. Dan maak ik meestal spaghetti of bakbanaan, een Afrikaans gerecht dat ik dan combineer met een Hollandse salade.

Wat is je favoriete gerecht?
Patat met satésaus kan ik de hele dag eten maar van de menukaart vind ik zowel de kabeljauwfilet als de entrecote erg lekker.

En je een favoriete drankje?
Rode wijn. Dit is zo’n voorbeeld van wat ik heb leren drinken.