Interview Nienke

"Hoera, we kunnen weer open!"

Nienke Beumer, bedrijfsleider van Hemelse Modder, reageert op de hernieuwde opening van het restaurant op 1 juni.

nienke-en-rick-hemelse-modder-interview.jpg

Wat gaan jullie doen per 1 juni? Wat zijn jullie plannen met de anderhalve meter-samenleving?
Hoera, we kunnen weer open! Ik ben echt heel blij! Gelukkig is ons restaurant groot genoeg om voor 30 gasten anderhalve meter afstand te garanderen. De keuken en de bediening kijken er erg naar uit om onze gasten weer te mogen ontvangen. Onze chef-kok Rick heeft een fantastisch zomermenu samengesteld, waar we uiteraard bijpassende wijnen bij gaan schenken.
We gaan vanaf 1 juni ook open voor lunch. We serveren verse broodjes, salades, soepen, heerlijke taartjes en Hemelse Modder-ijs! We hopen op mooi weer de komende tijd, zodat iedereen lekker buiten op ons terras kan zitten om te lunchen, of gewoon voor een kopje koffie of thee met een taartje.
We gaan eerder open voor het diner. Hierdoor kunnen we als dat nodig is in ruime shifts werken, en hebben alle gasten de tijd om weer lekker uit eten te gaan. Het is een heel fijn idee om straks weer echt aan de slag te gaan. Dat geeft energie.

Waren er in de afgelopen weken mooie momenten?
Absoluut. Het mooiste zijn toch de spontane gesprekjes met buren en voorbijgangers waaruit veel medeleven en interesse blijkt. Nadat in het nieuws bekend werd gemaakt dat we op 1 juni weer open mogen werden meteen de eerste reserveringen gemaakt. Daar word je blij van. En op een mooie lentedag liep Dolly binnen als een voorjaarszonnetje. Ze had een vrolijk idee voor moederdag. Naast een kleurrijke foto kreeg iedere moeder een vrolijk gedicht bij een bestelling bij de Hemelse DELI.

Hoe waren de reacties op de Hemelse DELI?
Buurtbewoners en veel vaste gasten hebben bij ons besteld. We kregen veel enthousiaste reacties: “Wij zijn en blijven fan van jullie geweldige maaltijden en intens gezellige sfeer. Zelfs thuis blijft die een beetje bij ons.”, “Wat waren het heerlijke en feestelijke maaltijden, en de verpakkingen waren zó mooi!”, “Het was geweldig, een goed alternatief, maar nog liever komen we weer gezellig in t restaurant, het liefst op een zomerse avond op jullie terras”. Reacties zoals deze doen ons goed en stimuleren ons om door te gaan met de Hemelse DELI.

 

"We hebben elkaar nog beter leren kennen."

 

Hoe was de samenwerking in die spannende tijd?
We hebben echt veel tijd met elkaar doorgebracht. Daardoor hebben we elkaar nog beter leren kennen. Er was ook veel tijd en ruimte om persoonlijke ervaringen te bespreken; we weten nu nog veel meer over elkaars partners. De man van Quintin (eigenaar) moest erg wennen aan het online scheikunde lesgeven. De vriendin van Rick (chef-kok) raakte eerst haar baan kwijt bij een evenementenburo, en ze wacht nu in spanning op haar kansen op een nieuwe baan bij de NS.
Naast het opzetten van de Hemelse DELI hebben we oude ideeën opgepoetst zoals de lunchopenstelling en vonden we het perfecte recept voor Hemelse Modder-ijs. Het was met het mooie weer geen straf om veel te mogen proeven.

Meer interviews