Jolijn van Leersum

Jolijn werkt ongeveer zes jaar bij ons en sinds een aantal jaren als assistent bedrijfsleider.

Lees hier wat haar favoriete gerecht is, waarom ze deze baan zo leuk vindt en waarom ze thuis geen kapstok heeft.

jolijn-op-ons-bankje.jpg 

Waar heb je voor Hemelse Modder gewerkt?
Hiervoor heb ik met veel plezier gewerkt als zakelijk- en productieleider in theaters, in het toerisme en als tolk-vertaler. Maar als rode draad heb ik daarnaast altijd in de horeca gewerkt. En die jas past me prima. Soms is het ingewikkeld combineren met een gezinsleven maar zodra de avond begint, vind ik het heerlijk. Je haalt knetterveel voldoening uit dit werk omdat je direct en een-op-een reacties krijgt.

Met name de afwisseling vind ik erg leuk. Ik werk gemiddeld twee avonden in de bediening, doe een dag in de week de administratie en stel samen met Nienke de wijnkaart samen. We gaan bij wijnleveranciers proeven en komen zo elk seizoen weer tot een mooi wijnarrangement. 

Wat is je favoriete gerecht?
Er zijn er veel maar mijn favoriet is denk ik de bisque. De bisque is namelijk echt heel lekker! Ik kan er extra van genieten als de jongens uit de keuken aan het eind van de avond nog een klein cappuccino-kopje op de bar zetten. Een supergoeie afsluiter van de avond.

Hou je van koken?
Zelf koken vind ik leuk maar door de week met de kinderen vind ik het vaak gedoe. De een lust dat niet en de ander dat niet. Dan heb ik er niet zo’n geduld voor. Maar ik hou nog erg van bakken en daarnaast is mijn liefje thuis een fantastische hobbykok. Dus als we thuis een dinertje organiseren ben ik overdag aan het opruimen en staat hij in keuken.

 Wat is volgens jou het geheim van Hemelse Modder?
Er wordt hier echt goed maar niet gek gekookt. Basic in de goede zin van het woord. Met verse, pure ingrediënten en groenten van het seizoen worden smaakvolle en eerlijke gerechten gemaakt.

Daarnaast vind ik het goed dat wij met een volwassen bediening werken. Wij hebben geen studentenbediening. Iedereen snapt dat we er zijn om mensen een bijzondere avond te bezorgen.

Maar het belangrijkste is misschien wel dat we het met z’n allen doen. Ik hoor wel van anderen dat er in veel restaurants nog steeds sprake is van de zwarte en witte brigade die steeds voor eigen parochie spreken. Wij zijn een hecht team en ik denk dat onze gasten dat meekrijgen.

Heb je thuis ook horecatrekjes?
‘Achter’ zeggen. In de horeca waarschuw je collega’s om botsingen te voorkomen door ‘achter’ te roepen. En dat doe ik thuis dus ook.

Verder realiseerde ik me dat mijn jongste van 2,5 het woord garderobe al kent terwijl zijn vriendjes geen idee hadden waar ik het over had. Dus ook thuis hebben we geen kapstok maar een garderobe.

Wat is je favoriete drankje?
Een lekker witte wijn! Tijdens het eten stem ik de keuze rood/wit af op de maaltijd. Zo hebben nu een mooie rode Bourgogne op kaart staan die niet alleen heerlijk smaakt bij onze runderentrecote maar ook bij andere gerechten.