Kamal Hossain

Kamal zit op ons bankje

kamal-1.jpg

Hoe lang werk je bij Hemelse Modder?

Via een vriend ben ik hier terecht gekomen en inmiddels werk ik hier meer dan vijf jaar als assistent in de keuken. En met veel plezier.

Waar kom je oorspronkelijk vandaan?

Ik ben geboren in Bangladesh en woon nu zeventien jaar in Nederland. In het begin was dat moeilijk. Ik ben namelijk vanuit Bangladesh naar Wit-Rusland gegaan om economie te studeren. Best pittig want destijds werd de studie niet in het Engels aangeboden. Het leren van Wit-Russisch en economie ging aardig door elkaar lopen en uiteindelijk ben ik met de studie gestopt. In Wit-Rusland heb ik mijn vrouw ontmoet maar samenleven was niet makkelijk want zij is christen en ik ben moslim. Dat was moeilijk in Wit-Rusland maar teruggaan naar Bangladesh was daarom ook geen optie. Uiteindelijk zijn we naar Nederland gevlucht en hebben we acht jaar in een Asielzoekerscentrum gezeten.

Pas toen we onze verblijfsvergunning kregen, konden we echt een leven gaan opbouwen. Toen mocht ik eindelijk gaan inburgeren; Nederlands gaan leren en op zoek naar werk. Inmiddels was ik te oud om mijn studie op te pakken. Er moest gewoon brood op plank komen.

Daarom ben ik heel blij dat ik deze baan heb gevonden. Ik woon nu veilig met mijn vrouw, mijn zoon van 17 en dochtertje van 4 in Amsterdam. Ik heb fijne collega’s, mijn vrouw werkt als facilitair medewerker, mijn zoon gaat nu studeren en met mijn dochtertje gaat het ook goed. Het was geen gemakkelijke weg maar nu is het goed.

Sta je thuis ook regelmatig in de keuken?

Soms kook ik, soms kookt mijn vrouw. We eten heel afwisselend. Als ik kook, is het meestal Bengaals, mijn vrouw kookt soms Russisch maar ook regelmatig Nederlands of Italiaans.

kamalmaakthm-1.jpg

Wat wilde je vroeger graag worden?

Ik had niet echt een droombaan voor ogen. Mijn ouders wilden graag dat ik dokter zou worden maar dat zat er niet in. Ik heb wel enige tijd als vertegenwoordiger voor een medisch bedrijf gewerkt. Dat was in Bangladesh voordat ik naar Wit-Rusland ging.

Wat is je favoriete gerecht?

Ik ben echt gek op soep. Dat maken we thuis ook veel in verschillende variaties. Als ik nu op de menukaart kijk, kies ik voor de romige soep van geroosterde pastinaak.

Wat is je favoriete drankje?

Ik ben een echte theedrinker.

 

Bekijk hier wie er nog meer op onze bankje zaten.