Nienke Beumer

Nienke werkt drie jaar bij Hemelse Modder en is nu onze gastvrije bedrijfsleider. Als kind wilde ze graag dierenarts worden. 

Vanaf haar studententijd heeft ze altijd in de horeca gewerkt. In Tiel, Portugal en Amsterdam.

Nienke vertelt waarom ze niet in de keuken werkt maar zorgt dat elke gast een top-avond heeft.

nienke-op-bankje.jpg 

Waar werkte je voor Hemelse Modder?
Hiervoor werkte ik in Portugal. Daar had ik samen met een vriendin een eigen café. We zijn in het diepe gesprongen en er helemaal voor gegaan. Dat was echt een avontuur.

Drie jaar geleden heb ik besloten terug te komen naar Amsterdam, met mijn man en kind. Binnen enkele dagen kon ik hier aan de slag.

Wat is je favoriete gerecht?
De modder natuurlijk, die gaat er met soeplepels in! We worden hier echt verwend. De menukaart wisselt elk seizoen en de gerechten zijn puur en lekker. Kiezen is onmogelijk en juist de afwisseling maakt het bijzonder.

Wat kook je thuis?
Om eerlijk te zijn; ik kan niet koken. Thuis kook ik eigenlijk niet. Ik heb er geduld niet voor en ik hoef het ook niet te doen. Mijn Portugese man kookt fantastisch. Hij is kok en kookt thuis ook. Daarom werk ik in de bediening en niet in de keuken.

Wat wilde je vroeger worden?
Als kind wilde ik heel graag dierenarts worden. Maar toen ik een vakkenpakket moest gaan kiezen, besloot ik toch anders. Na een tijdje twijfelen, ben ik pedagogiek gaan studeren. Deze studie heb ik met veel plezier gedaan en ook afgemaakt. Ik heb er alleen nooit iets mee gedaan. Ik ben in de horeca blijven werken.

Mijn eerste baantje was in een café in Tiel toen ik 16 was. Ik doe dit werk gewoon echt graag en daarom kan ik het ook fulltime doen. Het past gewoon bij me.

Het combineren met een sociaal leven is wel eens lastig maar ik werk graag ’s avonds. Ik heb vaak gedacht over een paar jaar zal ik het wel niet meer leuk vinden. Maar dat punt is nooit gekomen. Ik doe dit werk oprecht met heel veel plezier.

Wat doe je als je je dag niet hebt?
Als ik echt mijn dag niet heb, moet ik juist gaan werken. Ik zet mijn glimlach op en binnen vijf minuten is ie oprecht. Op kantoor kan je je achter de computer verstoppen maar hier niet. Het voordeel is dat je een slecht humeur zo kwijt bent. Mensen komen om te genieten en ik wil graag dat ze zich echt welkom voelen. Dat ze een fijne avond hebben en lekker kunnen eten.

Heb je thuis ook horecatrekjes?
Nooit met lege handen de keuken in lopen en zo veel mogelijk in een keer meenemen.

Dat doe ik met alles zo. Als ik de was opvouw, neem ik de hele berg in een keer mee. Dan denk ik wel eens; ‘loop gewoon twee keer, doe relax, ontspan.’ Maar het zit gewoon in mijn systeem. Ik wil alles zo efficiënt mogelijk doen.

Wat is je favoriete drankje?
Wijn! En op dit moment onze Albariño. Dat is een heerlijke Spaanse witte wijn uit Noord Spanje: Rias Baixas. Je proeft gewoon de zee.

Samen met mijn collega Jolijn en onze wijnleveranciers stel ik ook het wijnarrangement samen. We zoeken dan naar de mooiste wijn-spijscombinaties.

Of ik wit of rood drink, is afhankelijk van wat ik eet. Maar als ik echt moet kiezen, kies ik wit.