Quintin Sparing

Quintin is vorig jaar september bij ons begonnen als leerling-zelfstandigwerkend kok. Hij gaat één dag naar school en werkt de rest van de week in onze keuken.

Lees hier hoe hij uiteindelijk koos voor koken en als kleine jongen van zijn oma Johnny cake leerde maken.

quintin-op-ons-bankje.jpg 

Hoe ben je bij Hemelse Modder terecht gekomen?

Dat is via een omweg gegaan. Toen ik op het MBO een richting moest kiezen, twijfelde ik tussen een administratieve opleiding of de koksopleiding. Mijn ouders en anderen adviseerde me toen voor de administratieve richting te kiezen. Dan zou ik later een betere en een goed betaalde baan vinden.

Dat ben ik toen gaan doen en daarna heb ik nog twee jaar HBO bedrijfskunde gedaan. Maar de hele dag achter de computer zitten en met cijfertjes bezig zijn, vond ik niet leuk meer.

Dus stond ik opnieuw voor de keuze: of doorploeteren en mijn HBO opleiding afmaken of kiezen voor iets wat ik echt leuk vind. Ik ben blij dat ik voor de koksopleiding heb gekozen. Dat doe ik nu drie jaar en ik heb het prima naar mijn zin.

Wat is je favoriet gerecht?

Eigenlijk heb ik er twee. De mosseltartaar vind ik echt heerlijk. Het is voor ons in de keuken niet het makkelijkste gerecht om te maken maar het smaakt fantastisch. De frisse knoflook roomsaus maakt het echt af.

De haringkroketjes vind ik ook verrassend lekker. In principe hou ik namelijk helemaal niet van haring maar als kroketjes en in combinatie met de remouladesaus vind ik het heerlijk. Past prima bij de zomer.

Ben je thuis ook de kok?

Mijn vriendin en ik koken allebei. Dat wisselen we gewoon af zoals het uitkomt. Ik ben net negen weken vader en thuis koken is de laatste tijd vooral praktisch en makkelijk. Meestal maak ik een ovengerecht. Als ik twee dagen vrij ben, maak ik wel een lekkere Antilliaanse stoba (stoofpot) waar we een paar dagen van kunnen eten.

Ben je in je jeugd ook met koken bezig geweest?

Op Curaçao stond ik altijd bij mijn oma in de keuken. Ik was toen tien en elke zondag maakte ze Johnny cake. Dat zijn Antilliaanse gefrituurde deeghapjes die je vult met kaas, vlees of groenten. Ik mocht ze toen nog niet zelf maken en dus maakte ik ze van klei. Rond mijn twaalfde zijn we naar Nederland verhuisd en toen ging ik ook meer zelf koken. Toevallig is mijn oma nu in Nederland. Ze wordt 80 en dat gaan binnenkort groots vieren.

Had je vroeger een echte jongensdroom?

Als kind wilde ik honkballer worden. Dat heb ik sinds mijn vijfde gespeeld. Een grote sport op Curaçao en ook in Nederland heb ik het altijd gespeeld totdat ik een jaar drie geleden in de horeca ben gaan werken.

Wat vind je leuk aan werken bij Hemelse Modder?

We hebben een heel leuk team. Een combinatie van jonge enthousiaste mensen en veel ervaring waar ik veel van kan leren. Vanaf dag één ben ik hier heel goed opgevangen en krijg ik alle ruimte om me te ontwikkelen.

Wat is je favoriete drankje?

Op een vrijdag of zaterdag na het werk vind ik een baco wel lekker en op z’n tijd een whisky maar meestal gewoon een malt biertje.