Quintin viert 35 jaar Hemelse Modder

Wat vier jij dit jaar?
Samen met het hele team vieren we dit jaar dat restaurant Hemelse Modder 35 jaar bestaat. Ik was er zelf niet bij toen het in 1984 opende maar ben er natuurlijk trots op eigenaar te zijn van een modern restaurant met een authentiek Amsterdams karakter en een kleurrijke geschiedenis.

quintin-viert-hm-nieuwsbrief.jpg 
Hoe ben je bij Hemelse Modder terecht gekomen?
Ik ben hier in 1997 komen werken. Hemelse Modder was toen net verbouwd en de oppervlakte was verdubbeld doordat het naastgelegen pand aan het restaurant werd toegevoegd. Hier komen werken was tevens mijn eerste kennismaking met het restaurant. Ik ben parttime in de bediening begonnen en ben zelfs nog een paar jaar weggeweest voordat zich zo’n twaalf jaar geleden de kans voordeed het compagnon te worden.
 
En ineens ben je eigenaar van een restaurant?
Ik was zo’n vijf jaar weg maar heb altijd contact gehouden met een aantal mensen dat hier werkte. Met Wiel, een van de oprichters en Peter die in de keuken werkte, ontstond het plan om samen eigenaar te worden. Ik had heel lang geen idee wat ik later wilde worden maar dit voelde goed. Hemelse Modder is als mijn tweede thuis.
 
Hebben jullie toen veel veranderd?
We hebben geschilderd en de kleuraccenten veranderd maar de manier van werken hebben we juist heel bewust niet veranderd. We wilden de sfeer van het restaurant intact houden. Bovendien ging het goed en was er geen aanleiding om veel te veranderen. Ook toen ik vier jaar geleden enig eigenaar werd, was het voor mij topprioriteit de sfeer te bewaken. Natuurlijk veranderen we wel. Om de paar jaar moderniseren we het interieur en zijn er subtiele kleurveranderingen Daarnaast stoppen we natuurlijk veel tijd in het verfijnen van onze menu’s.
 
Wat zou je nooit veranderen aan Hemelse Modder?
De opbouw van het menu vind ik heel prettig. Voor een vaste prijs kun je uit verschillende gerechten en gangen kiezen. Onze menukaart verandert met de seizoenen en we serveren tevens extra menu’s maar het geheel heeft een heldere eenvoud die ik graag wil vasthouden. Daarnaast voeren we een overzichtelijke wijnkaart die past bij de menu’s en het jaargetijde. We merken dat onze gasten deze aanpak enorm waarderen.
 
Hoe ga je het jubileum vieren?
We werken momenteel aan ons derde kookboek dat later dit jaar zal verschijnen. Naast de recepten van de populairste gerechten van de afgelopen jaren lees je Interviews met buurtbewoners en zijn we op zoek gegaan naar de geschiedenis van ons pand en de buurt. Wie hebben er gewoond en wat is er in de omgeving gebeurd?
 
Ken je de buurt zelf goed?
Ja, dit is echt mijn buurtje. Toen ik jong was, kwam ik hier vaak op familiebezoek en later heb ik in de Warmoesstraat gewerkt. Mijn moeder woont hier nu om de hoek en in de tijd dat ik probeerde te studeren, heb ik de buurt hiernaast goed verkend. Ik leer de buurt ook steeds beter kennen door de gasten die hier ’s avonds komen eten, maar die ik ook overdag geregeld tegenkom. Het is dan altijd leuk om een praatje te maken en me verbonden te voelen met mijn buren.
 
Eet je ook in je eigen restaurant?
Overdag ben ik vaak in het restaurant om mijn administratie te doen. Ik lunch met mijn eigen brood. De keuken die al vroeg is gestart accepteert dan dat ik ondertussen geniet van Dolly Parton. Iedere dag om vijf uur gaan we samen als team aan tafel. Dit is ons moment. We ontspannen en delen persoonlijke verhalen voordat de drukte van de avond begint. De smartphones staan even op stil. Ik eet hier ook een paar keer per jaar als gast met vrienden of familie. Het liefst zit ik dan in het gedeelte bij de voordeur, zover mogelijk van de hectiek van bar en keuken.
 
Waar ben je het meest trots op?
Dat het nog steeds een populair restaurant is en gasten hier met veel plezier komen en terugkomen. Dat is natuurlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen. Maar ik ben er ook trots op dat mensen hier graag werken. We hebben een professioneel team dat verantwoordelijkheid neemt en er plezier in heeft gasten een fijne avond te bezorgen.
 

 

Wat viert u dit jaar?

Viert u binnenkort een bijzondere verjaardag, gaat u trouwen of viert u een jubileum en wilt u dit met ons delen.

Stuur ons een mailtje en als u wordt geselecteerd, staat u volgende maand op onze site en krijgt u bovendien een etentje voor twee personen in ons restaurant aangeboden.