Rick Huigen

Rick is onze gedreven en bevlogen chefkok met een passie voor pure smaken.

Hij begon bijna acht jaar geleden bij ons als leerling en door zijn leergierigheid, enthousiasme, inzet en liefde voor lekker eten is hij nu de eerste man in onze keuken.

rick-en-nienke-op-het-bankje.jpg

Wat is je favoriete gerecht?
Mijn favoriete gerechten van ons voorjaarsmenu zijn de garnalenbisque met rivierkreeftstaartjes en rabarbermerenguetaart met rabarbersorbet. 

Hoe kook je thuis?

Ik ben gek op de stoofschotel van tam en wild konijn die we afgelopen winter op de menukaart hadden staan. Als ik twee dagen vrij ben, staat de pan de hele tijd op het vuur. Vervolgens invriezen en zo kan ik thuis, na het werk nog lekker wat eten. Meestal hou ik het thuis graag eenvoudig. Gebakken aardappels, groente en vlees. Ik sta dan niet veel langer dan een kwartier in de keuken. Experimenteren doe ik vooral op het werk. Ik bak thuis wel regelmatig verschillende cakesoorten. Daar maak ik mijn vriendin echt blij mee en die verschijnen natuurlijk ook op de menukaart. 

Hoe ziet je werkdag er uit?

Mijn werkdag begint aan het begin van de middag. Eerst controleer ik de bestellingen, eventueel een bespreking en dan starten we in de keuken met de voorbereidingen voor het diner. Tussen de bedrijven door maken we het personeelseten.Stamppot, nasi, lasagne, of gerechten van onze menukaart. En we proberen nieuwe recepten voor nieuwe menukaarten. Als je veel werkt, is steeds hetzelfde eten ook zo saai. Aan het eind van de avond ruimen we met elkaar op, en meestal ben ik rond 12 uur thuis. 
Een avond is echt geslaagd als de gasten het naar hun zin hebben. Het is mooi als je mensen ziet genieten of als iemand zijn hoofd om de hoek van de keuken steekt en zegt dat hij heerlijk heeft gegeten. Daar doe je het voor. 

Wat wilde je vroeger worden?

Kok. Mijn moeder werkte bij een cateringbedrijf en als kind ging ik regelmatig mee. Vanaf mijn 12e vond ik het al leuk om thuis te koken. Die passie om iets lekkers te maken is nooit meer weggegaan. Tijdens mijn opleiding werd het alleen maar leuker en in mijn werk ontdekte ik hoe creatief dit vak is. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk.

Is de volgende stap sterrenkok worden?

Nee, ik wil geen sterrenkok worden. Dat is wel een hele mooie manier van koken maar de manier van leven die dat met zich brengt, vind ik duidelijk minder. Ik werk nu al meer dan 40 uur en in een sterrenrestaurant sta je met 7 koks terwijl ze er eigenlijk 20 nodig hebben. 
Misschien later een eigen restaurant. Dat lijkt me wel een mooi vooruitzicht. 

Jouw geheim in de keuken?

Puur. De smaken wil ik graag zo puur mogelijk houden. Een wortel is een wortel en dat wil je proeven.

Zijn er horecatrekjes die je mee naar huis neemt?
Ook thuis moet de keuken altijd schoon zijn.

En tot slot; wat is je favoriete drankje?

Bier!