Rick Huigen

Onze chef over het chefs menu.

Chefkok Rick Huigen vertelt over zijn passie voor koken, waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en over het speciale chefs menu dat hij samen met zijn team elke drie weken samenstelt. 

rick-interview-oktober-2020-hemelse-modder(1).jpg

Hoe lang werk je al bij Hemelse Modder?
Ik werk nu ruim tien jaar bij Hemelse Modder. Ik ben hier begonnen als leerling. Vervolgens ben ik zelfstandig werkend kok geworden en daarna sous chef. Nu ben ik hier alweer een aantal jaren chef kok. Ik heb hier dus voor verschillende chefs gewerkt waar ik veel van heb geleerd. Nu ik zelf leermeester ben vind ik erg leuk om mijn eigen ervaring te delen met de nieuwe leerlingen Jennemie, Anouk en  Kelsey die net bij ons begonnen zijn.

Waar is je passie voor eten en koken ontstaan?
Ik heb het gevoel dat ik als kok ben geboren. Ik zei als kind al dat ik kok wilde worden. Ik wilde geen brandweerman of voetballer worden. Niet dat ik thuis steeds aan het koken was maar ik ging wel vaker mee met mijn moeder die werkte in de catering. Zo is het begonnen. Een opleiding kiezen was nooit een probleem. Vanaf de middelbare school heb ik voor de horecarichting gekozen.

Wat vind je leuk aan koken?
Het is vooral het doen. Iets maken, proeven en verfijnen. Het creëren van een gerecht. Ik heb niet een speciale voorkeur voor bakken of patisserie. Ik vind het leuk om te werken met een groot stuk rundvlees of wild. Het is dankbaar om te maken maar ook mooi om te presenteren. Stoofvlees maak ik ook graag dus dat maak ik regelmatig bij Hemelse Modder als personeelseten. Wij zitten elke dag, aan het einde van de middag, met de collega’s samen aan tafel. Het is leuk daar iets speciaals van te maken.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Ik hou ervan mezelf uit te dagen. Als ik een gerecht maak, wil ik het beter doen dan de vorige keer. Het is niet dat ik een chef-kok als voorbeeld heb maar mijn kast staat vol met kookboeken. Daar haal ik veel ideeën uit. Het internet is ook een inspiratiebron. Daar zie ik af en toe foto’s van gerechten die me aanspreken. Soms let ik dan niet op de ingrediënten maar is het vooral de kleurencombinatie die me op een idee brengt.

Jullie hebben nu ook een chefs menu?
Dat klopt! Het is een luxer menu dan ons seizoensmenu, en we wisselen dit menu iedere drie weken. Ons nieuwe chefs menu combineert de heerlijkheden van het land met de heerlijkheden uit de zee. En ik ben al aan het nadenken over ons volgende chefs menu met wild in de hoofdrol. Via de Hemelse DELI kan dit menu ook besteld worden voor thuis.

Hoe zijn de reacties op afhalen en bezorgen?
Tijdens de lockdown zijn we ermee begonnen. Het was en is nog steeds een groot succes. Onze gasten vinden het nog steeds fijn dat ze ons eten voor thuis of op het werk kunnen afhalen of laten bezorgen.
 

Blijf op de hoogte van nieuwe menu's om af te halen, te laten bezorgen of van te genieten in ons restaurant. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief