Rob en Peter vieren 35 jaar samen

Rob is opgegroeid in Alkmaar en Zaandam en Peter in Purmerend en Velsen. Ze ontmoeten elkaar rond hun twintigste toen ze beide op kamers gingen op Uilenstede, Amstelveen.
 
Wanneer hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet?
“Op onze eerste studiedag!”, antwoorden Rob en Peter in koor.
Peter: “Dat was tijdens de introductieweek van onze studie rechten. We zijn toen goed bevriend geraakt en pas een paar jaar later tijdens een gezamenlijke vakantie heb ik Rob de liefde verklaard.”

peter-en-rob(1).jpg
 
De liefde is dus echt gegroeid?
Rob: “We hebben elkaar eerst heel goed leren kennen. We zaten samen in een vriendengroep en vandaar uit is meer ontstaan. Het leuke is dat we als vriendengroep ook nog steeds veel met elkaar omgaan.”
Peter: “Een leuke mix van studiegenoten en mensen die we leerden kennen op onze verdiepingen in die megaflat op Uilenstede. Zo ontstond een leuke vriendengroep van mensen met verschillende achtergronden die uiteenlopende studies volgden.”
 
Waar werken jullie?
Rob: “Ik werk bij een medische verzekeraar. Geen ziektekostenverzekeraar maar een verzekeraar waar ziekenhuizen zich verzekeren tegen aansprakelijkheid. Ik moet beoordelen of claims terecht zijn. Er zijn maar twee bedrijven in Nederland die dit doen. Als je kijkt naar het aantal operaties die in ons land worden uitgevoerd komt het gelukkig niet veel voor.”
Peter: “Het grappige is dat ik sinds kort werk bij het VU Medisch Centrum als klachtenfunctionaris. Mensen kunnen bij mij terecht als ze zich niet goed behandeld voelen door een arts of als er echt fouten zijn gemaakt. Wij proberen te bemiddelen en een oplossing te vinden. Ik moet dus voorkomen dat claims bij Rob terechtkomen.”
 
Wat deed je hiervoor?
Peter: “Ik was zelfstandig coach en mediator. Als mediator probeerde ik twee partijen weer met elkaar in gesprek te laten komen en zelf een oplossing te zoeken voor hun probleem. Dat heb ik met veel plezier gedaan maar het heeft ook een eenzame kant. Ik vind het leuk weer deel uit te maken van een grote organisatie en samen met een team aan doelen te werken.”
 
Wat is jullie geheim van 35 jaar samen zijn?
Rob: “We waren al een beetje bang voor deze vraag. Ik denk dat vertrouwen het sleutelwoord is.” Peter bevestigt dit: “We vertrouwen elkaar volkomen, we voelen verantwoordelijkheid naar elkaar toe en we hebben elkaar vrij jong leren kennen. We zijn samen opgegroeid, samen volwassen geworden en onze band is alleen maar sterker geworden.”
 
Delen jullie veelal dezelfde interesses?
Rob: “We houden heel erg van reizen. Dat zijn voor ons echt hoogtepunten. Ik heb lang gevoetbald en Peter was meer een zwemmer. Ik voetbalde als kind al en op Uilenstede hebben we een voetbalelftal gevormd. Dat hebben we zo’n dertig jaar volgehouden. Nu zijn we gestopt. Misschien moet dat ook na je vijftigste anders wordt het gênant.”
 
Vieren jullie het samenzijn elk jaar?
Peter: “We zijn nooit getrouwd dus we hebben geen officiële datum maar we houden 31 juli aan als onze dag en gaan dan altijd samen iets leuks doen. Toen we vijfentwintig jaar samen waren hebben we het groots gevierd. We hadden een feestboot met een dj gehuurd en hebben een hele leuke avond gehad met familie en vrienden.”
 
Was trouwen een dingetje voor jullie?
Peter zegt meteen: “Ik ben nooit gevraagd.” Waarop Rob droogjes antwoord: “Dat wilde ik net gaan zeggen, ik ben ook nooit gevraagd. Het is een beetje een gimmick geworden. Wij vonden trouwen niet zo belangrijk. Familie en vrienden hebben het natuurlijk vaak ter sprake gebracht maar wij vinden het goed zo.”
 
En er wordt nog meer gevierd dit jaar?
Peter: “We hebben een nieuw huis gekocht in Zuidoost en zijn net verhuisd. Na Uilenstede, Amsterdam-West en pionieren in het Oostelijk Havengebied wonen we nu in een echt huis met verdiepingen en een tuin.” Rob: “Daar gaan we deze zomer van genieten en we kijken uit naar het vieren van ons 35-jarig jubileum in jullie restaurant in september.”

Meer interviews