Selina Houwing

Selina's motto: zo lang mogelijk doen waar je zin hebt. 

Ze werkt een dag in de week in het restaurant omdat ze het leuk vindt. Verder vertelt ze enthousiast over haar bedrijf 'Superhallo' waarmee ze interactief straattheater maakt op vele festivals in Europa.

selina.jpg

Hoe ben je bij Hemelse Modder terecht gekomen?

Ik was op zoek naar een part time baan en ben toen op mijn intuïtie afgegaan. Hemelse Modder leek mij een heel leuk restaurant en dat is ook gebleken want inmiddels werk ik er bijna acht jaar.
 
Je werkt hier een dag in week, wat doe je verder?

Ik maak interactief straattheater. Samen met mijn vriend Martijn hebben we het bedrijf ‘Superhallo’ opgericht en staan we op festivals en evenementen in binnen- en buitenland.
 
Zijn het voorstellingen?

We hebben verschillende installaties gebouwd die het publiek zelf in werking zet. We zijn begonnen met de Eet-O-Theek. Dat is ons feestje voor de zintuigen. Daarnaast brengen we een ode aan de aardappel met de ‘Knol d’Amour’. En ook de ‘DJ Frietmachine’ ontleent zijn inspiratie aan de aardappel.
Wij staan niet op foodfestivals. Je komt bij ons niet om te eten maar voor de beleving. De installaties zijn voor jong en oud.

hoog-bezoek.jpg

Selina ontvangt hoog bezoek bij de Knol d'Amour in Emmeloord.

Hoe is het idee ontstaan?

Na een succesvolle cateringklus in België waar we een week lang voor een groep mensen ontbijt, lunch en diner hadden verzorgd. We waren zo overdonderd door de reacties dat we er op de terugweg helemaal stil van waren. Hier moesten we iets mee.
Martijn is niet alleen kok maar ook deejay. Zo ontstond het idee van de Eet-O-Theek waarin culinaire- en podiumkunsten samenvloeien. Als haute cuisine voor ogen, oren, neus en mond. Alle zintuigen worden geprikkeld. 

We zijn begonnen in de weekenden naast onze banen. Op een gegeven moment zijn we helemaal voor Superhallo gegaan.  We bestaan nu tien jaar en kunnen ervan leven. Mijn moeder zei vroeger: “Je kunt niet altijd doen waar je zin in hebt.” maar ik zei dan: “Ik ga het toch proberen zolang mogelijk wel te doen.” Dat is mijn motto geworden.
 

de-eet-o-theek-op-oerol.jpg

De Eet-O-Theek op Oerol, Terschelling.

Dus je reist veel?

Zeker, we zijn elk weekend ergens anders. We reizen door heel Nederland maar zijn ook veel in Duitsland, België of het VK. Het reizen kost soms meer tijd dan het programma draaien, maar we vinden het juist heel leuk om op veel verschillende festivals te staan.
 
Heb je altijd in de horeca gewerkt?

Vanaf mijn studie aan de kunstacademie ben ik eigenlijk altijd in de horeca blijven werken. Ik vind het leuk en merk dat ik er veel aan heb. De rode draad door al mijn werkzaamheden is mensen een leuke tijd geven.
 
Ben jij thuis de kok?

Nee, ik moet eerlijk zeggen dat mijn vriend degene is die kookt. Eigenlijk altijd. Als we met z’n tweeën zijn maar zeker als we thuis een etentje organiseren. Hij staat in de keuken en ik zorg voor een feestelijke tafel.
 
Wat is je favoriete gerecht?

Dat is wel grappig. Ik roep namelijk altijd dat mijn favoriete gerecht ‘fish and chips’ is. Dat staat natuurlijk niet bij Hemelse Modder op de kaart maar bijna altijd als ik er ben dan zorgt de keuken voor een restaurantwaardige fish-and-chips-variant tijdens het eten met het personeel.
 
Wat is je favoriete drankje?

Ik ben erg dol op Duitse witte wijnen. We zijn de laatste jaren veel in Duitsland en daar ben ik ze enorm gaan waarderen. De Grüner Silvaner die nu op kaart staat, vind ik echt superlekker. Deze wijn past supergoed bij de aspergegerechten die nu op de kaart staan.

Kijk voor de actuele festivalagenda van Superhallo op hun website.