Tessa Monfrooy

Tessa ontdekte samen met haar vriend Stephan de uitgebreide frisdrankenwereld van Berlijn.

Naast hun studie importeerden ze deze bijzondere drankjes naar Nederland en nu runnen ze met Dorstlust een webshop, een winkel en verhuizen ze binnenkort naar een eigen loods in de Houthavens.

tessa-1-1(1).jpg

Hoelang leveren jullie de frisdranken aan Hemelse Modder?
Alweer bijna twee jaar. We zijn nog maar een jong bedrijf. Iemand van Hemelse Modder had onze winkel ontdekt en zo is het contact ontstaan. Het restaurant ken ik natuurlijk al veel langer. Dat is echt een begrip in Amsterdam en ik had er voor die tijd al vaker lekker gegeten.
 
Hoe is Dorstlust ontstaan?
We zijn eigenlijk zonder vooropgezet plan begonnen. Ik heb tijdens mijn studie een jaar in Berlijn gewoond en daar heb ik heel veel Club-Mate gedronken. Een drankje dat je op elke hoek van de straat kon krijgen. Het is een ijsthee zonder toevoegingen met natuurlijke cafeïne die ik echt ‘vetlekker’ vond en miste toen ik weer in Nederland was. Ik ben in Amsterdam op zoek gegaan maar ik kon het echt nergens vinden.
 
En toen zijn jullie het zelf gaan importeren?
Samen met mijn vriend en compagnon ontstond inderdaad het idee om het zelf naar Nederland te halen. We begonnen met een paar kratjes op de achterbank mee te nemen om in eigen kring te verkopen. Maar de kring werd steeds groter en op een dag kregen we een aanvraag van Club Trouw, dat toen nog op de Wibautstraat zat.
Natuurlijk zeiden we direct ja maar we hadden nog geen idee hoe we moesten gaan leveren.
 
Dat klinkt als het verhaal van een echte startup?
Het leek ons een leuk bedrijfje voor naast onze studie. We zijn naar de Kamer van Koophandel gegaan en zo is Dorstlust geboren. Het is echt ontstaan uit onze eigen behoefte maar we ontdekte dat het frisdrankaanbod in Nederland best saai was. In Duitsland waren we gewend geraakt aan kiosken met rijen supertoffe frisdranken met mooie smaken en van merken die we in Amsterdam nog nooit hadden gezien. Terwijl we hier natuurlijk kunnen kiezen uit vele soorten wijn en speciaal bieren bestaat het frisdrankaanbod vaak alleen uit de grote merken.
 
Wanneer hebben jullie besloten het groter aan te pakken?
We zijn zo’n zes jaar geleden begonnen en zo’n drie jaar geleden kwamen we op het punt dat we echt een keuze moesten maken. We zijn er toen echt gas op gaan geven en op zoek gegaan naar nieuwe klanten. Via onze contacten maar ook gewoon met rugzakje door de stad gaan lopen en bij horecabedrijven naar binnengelopen.
 
Was iedereen direct enthousiast?
We kregen overwegend positieve reacties maar In begin zei nog wel eens iemand: “Meisje, wat kom je doen met je natuurlijke drankjes”. Ons assortiment breiden we steeds verder uit met bijzonder frisdrankjes, speciale biertjes en gedestilleerd. We krijgen nu steeds meer aanvragen van buiten Amsterdam en zo groeien we gestaag door.
 
Kan iedereen bij jullie kopen of verkopen jullie alleen aan bedrijven?
Via de webshop kan iedereen bestellen maar ook in onze Drankerij in Oost kan je terecht om het hele assortiment te bekijken. We verkopen de laatste tijd steeds meer cadeaupakketten met verschillende leuke flesjes.
 
Kook je thuis zelf?
Ik ben gek op lekker eten maar ik ben zeker geen kok. Thuis koken doen we om de beurt. Ik vind het leuk om recepten te verzamelen maar uiteindelijk maak ik ze bijna nooit. Ik heb er het geduld niet voor. Maar als ik ga uiteten vind ik het juist leuk nieuwe gerechten en smaken uit te proberen. Ik laat me dan graag verrassen door de specialiteiten van het restaurant.
 
Heb je favoriet drankje?
Dat is natuurlijk de Club-Mate. Daar is alles mee begonnen maar ook omdat ik het echt oprecht lekker vind.
 

Kijk voor meer informatie op de website van Dorstlust.