Vasthi van de Kraats

Vasthi eet een paar keer per jaar bij ons. Ze schrijft regelmatig een column in onze nieuwsbrief.

Hierin zal ze met een scherpe blik beschrijven wat er gebeurt of opvalt in ons restaurant, onze straat of de Nieuwmarktbuurt.

vasthi-op-ons-bankje-1.jpg 

Wat vind je van Hemelse Modder?

Hemelse Modder is een oase in de Nieuwmarktbuurt. Een gastvrij, eigentijds en authentiek Amsterdams restaurant. Ik ken het nu al heel lang en eet er een paar keer per jaar met veel plezier. De laatste keer was een paar weken geleden. Lekker buiten op het terras.

Je gaat een column voor onze nieuwsbrief schrijven?

Klopt en dat vind ik erg leuk en spannend tegelijk. Het kan gaan over het restaurant zelf, iets actueels, over de buurt of vakjargon waarmee ik in aanraking kom. Ik ben gewoon nieuwsgierig van aard, observeer graag en dat kan ik kwijt in mijn column. Op dit moment ben ik proefstukjes aan het schrijven om de juiste vorm te zoeken. Vanaf september verschijnt de column regelmatig in de nieuwsbrief.

Wat vind je van de Nieuwmarktbuurt?

Het is een gezellige, levendige buurt. Als kind kwam ik hier regelmatig om te spelen. Later ging ik er vooral heen om te stappen. Ik ging vaak naar bekende kroegen als ’t Loosje of café Stevens. Nu speel ik ietsje verderop toneel en kom ik hier regelmatig een hapje eten.

Welk werk doe je?

Mensen die van buiten Europa naar Nederland komen en hier willen blijven moeten een inburger examen afleggen. Onderdeel daarvan is dat ze een portfolio moeten maken over hoe ze hun beroep in Nederland kunnen uitvoeren. Of welk beroep ze willen gaan doen en welke stappen ze daarvoor moeten ondernemen. Kortom; hoe doen wij dat in Nederland. Als onderdeel van hun examen hebben ze dan met mij een gesprek in het Nederlands over hun opgebouwd portfolio.

Favoriete gerecht

Mijn favoriete gerecht bij Hemelse Modder is de bisque van langoustine. Als die op de kaart staat, neem ik die altijd. Al zag ik net op de nieuwe kaart mosseltartaar staan. Daar ben ik wel erg nieuwsgierig naar. Die ga ik volgende keer zeker bestellen.

Ben je thuis een kok?

Helemaal niet. Ik kook eigenlijk nooit maar ben wel gek op lekker eten. Als ik thuis eet, haal ik meestal een luxe, voedzame kant-en-klaarmaaltijd. Maar vaak lunch ik goed op mijn werk en eet wat bij de sportschool. Uiteten doe ik wel lekker vaak. Het belangrijkste vind ik dan natuurlijk met wie.  Maar ik vind het ook leuk om verschillende keukens te ontdekken. Gisteren heb ik nog lekker Ethiopisch gegeten bij  Fenan Klein Afrika. Ik ben wel iemand die graag nieuwe dingen probeert. Ik eet alleen absoluut geen ganzen-, eendenlever of konijn. En geen konijn is vooral een dingetje uit mijn jeugd. Dat voelt voor mij als een soort kannibalisme.

Wat is je favoriete drankje?

Wijn. Rood en wit vind ik allebei lekker. Dat hangt meer af van de gelegenheidof het gerecht.