Koude soep van tomaat en wortel

Koude soep van tomaat en wortel, met geitenkaascrème en filodeegkrokantje

Onderstaand recept is voor zes personen.

Dit gerecht kunt u de hele maand juni bij ons komen proeven want het is onderdeel van ons speciale verjaardagsmenu ter ere van onze 34e verjaardag.

koude-soep-van-tomaat-en-wortel(1).jpg

Soep:

6 RIJPE TOMATEN, IN STUKKEN | 1/2 KLEINE UI, GESNIPPERD | 1 GROTE TEEN KNOFLOOK, FIJNGEHAKT | 4 EL OLIJFOLIE | 1 WINTERWORTEL, IN STUKJES | 1 LITER GROENTEBOUILLON | 2 EL SHERRYAZIJN | ZOUT EN PEPER

Fruit tomaat met ui en knoflook in 2 el olijfolie. Voeg wortel en groentebouillon toe en kook de wortel in ongeveer 8 minuten gaar. Voeg aan het eind de sherryazijn toe. Maal alle ingrediënten fijn in een blender en wrijf de soep door een zeef. Voeg nog 2 el olijfolie toe en nog wat water of groentebouillon tot de gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met zout en peper en laat de soep afkoelen.

 

Filodeegkrokantje:

1 EIDOOIER | 1/2 EL ZONNEBLOEMOLIE | 8 VELLEN FILODEEG | ZOUT, PEPER, CAYENNEPEPER | HANDVOL VERSE DRAGON, KERVEL OF PETERSELIE 

Meng voor het filodeegkrokantje de eidooier met 1 el water en de zonnebloemolie. Leg 4 filodeegvellen uit op een bakplaat, bestrijk ze met het eidooiermengsel en bestrooi ze met zout, peper en wat cayennepeper en de verse kruiden. Bedek ze met de rest van de vellen filodeeg en druk die stevig aan. Bestrijk ook de bovenkant met het eidooiermengsel en strooi er wat zout en peper over. Bak het filodeeg ongeveer 12 minuten in een tot 200 graden verhitte oven. Keer ze om en bak in nog een paar minuten krokant. Breek ze vlak voor het serveren in stukken.

 

Geitenkaascrème:

200 G ZACHTE GEITENKAAS | DRAGON, FIJNGEHAKT

Meng voor de crème de dragon met de geitenkaas. Serveer de soep in koude diepe borden en schep in het midden een lepel van de geitenkaascr.me. Geef de krokantjes er in een schaal bij.