Bramenmeringuetaart

Dit is het recept van een van onze favoriete desserts. Hier afgebeeld zoals we het serveren met bosvruchtensorbet.

(8-10 personen) 

bramenmeringuetaart-1.jpg

 

BODEM                                                                       
Nodig:

1 PAK BASTONGNEKOEKEN

100 G ROOMBOTER, GESMOLTEN 

Bereiding:

Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine of verkruimel ze zo fijn mogelijk.
Meng ze met de gesmolten roomboter.
Bekleed een springvorm met bakpapier.
En duw het koekmengsel stevig in de springvorm.
 

 

BRAMENCURD
                                           
Nodig:

175 G SUIKER

7 EIEREN

250 G ROOMBOTER, GESMOLTEN

GERASPTE SCHIL EN SAP VAN 2 CITROENEN

500 G BRAMEN (EVENTUEEL DIEPVRIES)

9 GELANTINE BLAADJES 

Bereiding:

Ontdooi de bramen en purreer ze daarna tot een fijne moes.
Meng alle ingredienten behalve de gelantine met de gesmolten roomboter.
Verhit en gaar het mengsel al roerend op laag vuur. (Niet koken)
Voeg de gelatine toe en roer goed door.
Laat het geheel iets afkoelen en giet vervolgens in de springvorm.
Laat dit gedurende 4 uur goed koud worden in de koelkast.
  

MERINGUE
                                           
Nodig:

2 EIWITTEN

65 G SUIKER 

Bereiding:

Verhit de oven tot 180 ºC.
Klop de eiwitten in een brandschone kom met de staafmixer stijf.
Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe tot het schuim glanst en in stijve pieken blijft staan.
Doe over in spuitzak en spuit pieken op bakpapier.
Zet de meringue toefjes 5 tot 10 minuten in de oven.
 

Tip: serveer met bramen sorbetijs en garneer met anijsblaadjes voor een extra frisse smaak.

 

Meer recepten vindt je in ons kookboek 'Seizoenskoken'. Bijzondere gerechten die thuis makkelijk te bereiden zijn, verdeeld over de vier seizoenen. Je kunt het kookboek hier bestellen.