Gestoofde lamsschenkel met lamsjus

Gestoofde lamsschenkel met lamsjus, parelgort en verse kruiden, snijbiet en koolrabi-salade.

Onderstaand recept is voor vier personen.

Dit gerecht kunt u de hele maand juni bij ons komen proeven want het is onderdeel van ons speciale verjaardagsmenu ter ere van onze 34e verjaardag.

gestoofde-lamsschenkel(1).jpg

 

Lamsschenkel:

4 LAMSSCHENKELS | OLIJFOLIE | 2 DL RODE WIJN | 2 EL RAS-ELHANOUT (MAROKKAANS KRUIDENMENGSEL) | 3 TENEN KNOFLOOK, GEKNEUSD | 5 SJALOTJES | 3 TAKJES
TIJM | 1 TAKJE ROZEMARIJN | 3 LAURIERBLADEREN

Verhit de oven tot 220 graden. Zet de schenkels rechtop in een braadslede, besprenkel ze met olie en braad ze ongeveer 20 minuten aan in de oven.

Haal de schenkels eruit en temper de oven tot 130 graden.

Bestrooi de schenkels met de ras-el-hanout, schenk de rode wijn erbij en zoveel water dat het vlees onder staat, doe er de knoflook, sjalotjes, tijm, rozemarijn en laurier bij en stoof ze in de oven in 4 . 5 uur gaar. Giet wat heet water bij als teveel vocht verdampt. De schenkels zijn klaar als het vlees net niet van het bot afgeschud kan worden.

Zeef het vocht en laat het tot licht stroperig inkoken. Voeg er op het laatste moment nog wat ras-el-hanout naar smaak aan toe.

 

Parelgort

2 SJALOTTEN, FIJNGEHAKT | ZONNEBLOEMOLIE OM IN TE
BAKKEN | 200 G ALKMAARSE GORT | 1 DL WITTE WIJN | ZOUT | 1 EL VERSE KORIANDER, FIJNGEHAKT | 50 G BOTER

Fruit de sjalot op laag vuur gaar in de olie. Voeg al roerend de gort toe en vervolgens de witte wijn. Voeg daarna 2 keer het bereikte volume aan water toe. Kook de gort in ongeveer 30 minuten op laag vuur gaar. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Voeg eventueel nog wat water en zout toe. Voeg op het laatste moment koriander en boter toe.