Koninginnepuddinkje met aardbeien-basilicumyoghurt

In augustus krijgt onze menukaart een roze accent.

In heel Amsterdam wordt dan de troste liefde gevierd met evenementen zoals de Canal Parade. De Queen of Puddings, een Britse klassieker, is pretty pink en feestelijk bovendien.

queen-of-puddings.jpg

 

Hieronder vindt u het recept van dit toetje van jewelste. 

 

Aardbeien-basilicumyoghurt:

1 VANILLESTOKJE

125 G AARDBEIEN, IN STUKJES

2 EL SUIKER

2 DL YOGHURT

1 EL VERSE BASILICUM, FIJNGESNEDEN 

Schraap het merg uit het vanillestokje.
Roer het vanillemerg met de aardbeien en suiker door de yoghurt en zet de yoghurt tot gebruik koud weg.
Roer er vlak voor het serveren de basilicum door.
 

 

Vruchtenjam:

250 G KERSEN, ONTPIT

100 G GELEISUIKER

CITROENSAP

Kook de kersen en geleisuiker ongeveer 5 minuten en breng hem op smaak met citroensap en eventueel nog wat poedersuiker.
Laat de jam afkoelen.
  

Custard:

50 G PANEERMEEL

5 G VANILLESUIKER

GERASPTE SCHIL VAN 1/2 CITROEN

3 DL MELK

50 G SUIKER

60 G BOTER

2 EIDOOIERS

1,25 DL SLAGROOM 

Verhit de oven tot 170 graden en zet er een tot de helft met kokend water gevulde braadslee in.
Meng paneermeel, vanillesuiker en citroenrasp.
Breng de melk met de boter en de suiker aan de kook, giet de melk bij het paneermeel en laat het mengsel 10 minuten staan.
Klop dan de eidooiers en slagroom erdoor.
Vul 6 glazen ramekins tot de helft met de custard, zet ze in de braadslee (het water moet tot halverwege de ramekins komen) en verwarm ze zo ongeveer 20 minuten in de oven tot de custard is gestold.
Haal de ramekins uit de oven en schep een laag vruchtenjam op de custard.
 

Meringue:

2 EIWITTEN

65 G SUIKER 

Verhit de oven tot 180 graden.
Klop voor de meringue de eiwitten in een brandschone kom met een handmixer stijf en voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe tot het schuim glanst en in stijve pieken blijft staan.
Doe het over in een spuitzak en spuit pieken op de vruchtenjam in de ramekins.
Strooi er poedersuiker over en zet de ramekins 5 . 10 minuten in de oven, tot het schuim goudbruin is.
 

Serveer de Queen of Puddings koud of warm, met de koude aardbeien-basilicumyoghurt ernaast.