12 personen
PADDENSTOELEN-LINZENTERRINE
200 G GROENE LINZEN
ZOUT, PEPER, CAYENNEPEPER
200 G GROTCHAMPIGNONS, IN STUKJES
200 G KASTANJECHAMPIGNONS, IN STUKJES
OLIE EN BOTER OM IN TE BAKKEN
2 SJALOTTEN, FIJNGEHAKT
2 TENEN KNOFLOOK, FIJNGEHAKT
100 G BLOEM
1 DL RODE WIJN
4 EIEREN, LOSGEKLOPT
2 EL VERSE PETERSELIE, FIJNGEHAKT
500 G TOFOE
Bereiding:
Kook de linzen gaar en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
Bak de paddenstoelen in olie met boter aan. Voeg sjalot en knoflook toe. Zeef de bloem erover en blijf goed roeren.
Voeg de wijn toe en laat de bloem onder voortdurend roeren ongeveer 4 minuten koken. Breng de saus op smaak met zout, peper en cayennepeper en hou hem, terwijl je hem regelmatig omschept, op laag vuur ongeveer 6 minuten tegen de kook aan. Meng de linzen erdoor en laat het mengsel afkoelen.
Roer er de eieren en peterselie door.
Verhit de oven tot 180C en zet er een tot de helft met kokend water gevulde braadslee in.
Snij de tofoe in dunne plakken en leg er een laagje van op de bodem van een met bakpapier beklede pat.vorm. Schep hierop een laagje van het paddenstoelen-linzen mengsel en leg hierop weer een laag tofoe. Maak verschillende lagen en eindig met de tofoe. Bedek de terrine met bakpapier. Pak de hele vorm in met aluminiumfolie en zet de vorm in de braadslee in de oven. Het water moet tot halverwege de vorm komen.
De terrine zal over ongeveer 30 minuten gaar zijn. Laat hem afkoelen.
SALADE
900 GEDOPTE TUINBONEN, VERS
OF DESNOODS UIT DE DIEPVRIES
12 EL BASILICUM, FIJNGEHAKT
12 EL PLATTE PETERSELIE, FIJNGEHAKT
| 300 G RUCOLA | 3 DL
OLIJFOLIE | 3 EL WITTE-WIJNAZIJN
PEPER EN ZOUT
Bereiding:
Blancheer voor de salade de tuinbonen ongeveer 2 minuten en verwijder de harde schil. Meng de tuinbonen met de basilicum, peterselie en rucola. Maak een dressing door olijfolie met azijn, peper en zout te mengen en giet deze over de salade.
Serveer de afgekoelde in plakken gesneden terrine met de salade.