Strudel van prei en schapenkaas met pompoenchutney

strudel.jpg

Strudel

200 G GESNIPPERDE UI

1 THEELEPEL GEMBERPOEDER

1 KANEELSTOKJE

2 LAURIERBLAADJES

SNUFJE PIMENT

OLIE OM IN TE BAKKEN

500 G POMPOEN, IN GROVE STUKKEN

50 ML WITTE WIJNAZIJN

75 G BASTERDSUIKER

ZOUT, PEPER

 

Bereiding:

Fruit de prei in de boter. Voeg de bloem toe en fruit 2 minuten mee onder voortdurend roeren. Voeg de melk toe en laat nog 5 minuten opstaan. Laat de saus afkoelen en voeg van het vuur af de Hüttenkäse, schapenkaas en bieslook toe. Breng op smaak met zout en peper.

Leg het filodeeg uit. Leg 2 vellen op elkaar en bestrijk de vellen met licht geklopt eiwit en gesmolten boter. Leg de vulling erop en maak pakketjes van 10 x 6 cm. Plak de randen dicht met eiwit en bestrijk de bovenkant van de pakketjes met boter. Strooi er maanzaad overheen.

Leg bakpapier op de bakplaat en bak de pakketjes in 15 minuten goudgeel in een op 190°C voorverwarmde oven. Serveer de strudel met de stamppot, pompoenchutney en beurre blanc.

 

Pompoenchutney

200 G GESNIPPERDE UI

1 THEELEPEL GEMBERPOEDER

1 KANEELSTOKJE

2 LAURIERBLAADJES

SNUFJE PIMENT

OLIE OM IN TE BAKKEN

500 G POMPOEN, IN GROVE STUKKEN

50 ML WITTE WIJNAZIJN

75 G BASTERDSUIKER

ZOUT, PEPER

 

Bereiding:

Fruit de ui met de specerijen in de olie. Voeg de pompoen, azijn, suiker en zout en peper toe. Kook alles ca. een uur tot een chutney. Schenk de chutney in een weckpot en sluit goed af. Laat de chutney in de gesloten weckpot afkoelen.

 

Bieslookstamppot

600 G GESCHILDE AARDAPPELEN

50 G BOTER

1 EETLEPEL ZURE ROOM

100 ML VOLLE MELK

½ BOS GEKNIPTE BIESLOOK

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in ca. 20 minuten in gezouten water gaar. Pureer ze en voeg boter en zure room toe. Voeg zonodig wat warme melk toe. Roer de bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.

 

Sinaasappel-beurre blanc

2 SJALOTTEN, GRUISFIJN GESNEDEN

1 EETLEPEL OLIE OM IN TE BAKKEN

200 ML SINAASAPPELSAP

RASP VAN 1 SINAASAPPEL

200 ML SLAGROOM

100 G KOUDE BOTER IN BLOKJES

ZOUT, PEPER

 

Bereiding:

Fruit de sjalotten in olie en blus af met het sinaasappelsap. Voeg sinaasappelrasp toe en kook de saus tot de helft in. Voeg de room toe en kook in tot gewenste smaak en dikte is bereikt. Zeef de saus en klop de boter er in gedeeltes door. Voeg zout en peper toe naar smaak.