Tongschar-zalmrolletjes met sinaasappelroomsaus

Tongschar-zalmrolletjes met sinaasappelroomsaus, met spinaziesalade

Dit gerecht kunt u de hele maand juni bij ons komen proeven want het is onderdeel van ons speciale verjaardagsmenu ter ere van onze 34e verjaardag.

tongschar-zalmrolletjes-met-sinaasappelroomsaus(1).jpg

4 tongscharfilets à ca 140 g | zout, peper | 4 dunne plakken gerookte zalm | olie om in te vetten | scheutje witte wijn | scheutje Cointreau | 200 ml sinaasappelsap | 125 ml slagroom | 100 ml visbouillon | 100 g spinazie | 50 g geroosterde amandelsnippers

Bestrooi de tongscharfilets met peper en weinig zout. Leg de zalmplakken op de tongschar en maak er rolletjes van. Zet ze vast met houten prikkers.

Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en schenk er wat witte wijn bij. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem in een op 170°C voorverwarmde oven.

Bak de vis in ca. 10 minuten gaar.

Doe Cointreau, sinaasappelsap, slagroom en visbouillon in een pannetje en laat alles inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de rauwe spinazie over de borden en leg de visrolletjes erop. Serveer met de saus en strooi er wat amandelsnippers overheen.