Om jouw bezoek aan onze website persoonlijker te maken zetten we cookies in. Met deze cookies kunnen wij en partijen van derde informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen.

Cookies toestaan Meer info
logo Hemelse Modder
  • Welkom
  • Onze menu’s
  • Voor groepen
Telefoon +31 20 624 32 03 E-mail info@hemelsemodder.nl Adres Oude Waal 11 1011 BZ AMSTERDAM
NL/EN
Menu Sluiten

Direct naar

Seizoensmenu Wildmenu Kerstmenu

Seizoensmenu

Ieder seizoen weer heerlijke bereidingen van precies de gerechten waar je zin in hebt. Je ruikt, proeft en weet dat je eenvoudigweg iets bijzonders eet.

Voorgerechten

Tartaar van pastinaak, peterseliewortel, augurk en sjalot, met pastinaakcrème, gemarineerde rettich, bieslookmayonaise en pastinaakchips. Ⓥ

Heilbotfilet gevuld met mierikswortel, kappertjes en tomaat, met citrussaus, radijs en gepofte kerstomaat.

Wilde-ganzenpaté omwikkeld met ontbijtspek met rode-koolcompote, hazelnootkruim, geroosterde bospeen en brioche.

Drie kroketjes van rookkaas en bleekselderij, met zoet zure rode ui en augurkmayonaise. v

Soepen

Bouillon van bospaddenstoel, eekhoorntjesbrood en venkelzaad, met kervel-olie, gekonfijte knolselderij en knolselderijchips. Ⓥ

Zeewierbouillon met gebakken heekfilet, gemarineerde venkel en venkel chips.

Hoofdgerechten

Krokant koekje van zwarte bonen en gele en rode biet, met aardpeercrème, rode-portsaus, salade van gele biet, aardpeerchips, en krokante palmkool. Ⓥ

Hartige notencake met pistachecrème, gegratineerd met schapenkaas, met gegrilde-paprikasaus, sjalotcompote, geroosterde bloemkool en rucolasalade. v

Gebakken kabeljauwfilet met saus van venusschelpen en saffraan, antiboise, posteleinstamppot en romanesco.

Tartelette gevuld met ragout van tamme en wilde eend en zilver-ui, met geroosterde witlof, ingelegde sjalot en kastanjekruim.

Gegrilde hertenbiefstuk met rode-wijn-vijgensaus, dragongratin, pastinaak, gebakken knolselderij en pastinaakchips.

Kazen

Drie soorten Nederlandse kaas met vijgenbrood.

Drie soorten Franse kaas met vijgenbrood.

Nagerechten

Hemelse Modder; bruine en witte chocolademousse met vanilleroom.

Bramenparfait met vanillesabayon, vanillekruim, vanillemeringue en gemarineerde bramen.

Pistacheroom met karamelgelei, pistachekruim, pistache-kletskop en karamelbonbon. Ⓥ

3 gangen 52,50 | 4 gangen 62,50 | 5 gangen 70

Wildmenu

Maandelijks presenteert de chef een extra menu, verrijkt met bijzondere smaakaccenten. Deze keer een menu voor fijnproevers en wildliefhebbers. Vervullend en verleidelijk voor iedereen die van lekker eten houdt.

Koud voorgerecht

Tartaar van damhert, met gebakken kastanjes, specerijen-olie, kervelmayonaise, radijs, ingelegde groenten en zeewierkrokantje.

Warm tussengerecht

Pompoenmedaillon gevuld met wild-zwijnragout, en wildzwijn-gembersaus.

Hoofdgerecht

Gebakken hazenrugfilet met hazenragout, pure-chocoladesaus, rode biet, gemarineerde sjalot, knolselderijmousseline, en knolselderijchips.

Kaasgerecht

Colosso; Nederlandse blauwader buffelkaas met gepocheerde vijg, Colossosaus en rucolasalade.

Nagerecht

Chocolade-bosbessentaartje met karamel-jeneverbesijs, bramengel, gemarineerde bosbessen en cacaokruim.

3 gangen 62,50 | 4 gangen 72,50 | 5 gangen 80

Kerstmenu

Onvergetelijke kerstdagen beginnen met het juiste gezelschap en een maaltijd die de zintuigen plezierig prikkelt. Dan volgt de rest vanzelf. Op 24, 25 en 26 december pakken we uit met bijzondere gerechten die een blijvende indruk achter kunnen laten. Feestelijkheid in zes gangen.

Koude voorgerechten

Rouleau van gerookte knolselderij, koolraap en amandelkruim, met gembersaus, balsamicoparels, zeewier-olie, balsamicostroop en venkel met citroenkruim.

Rouleau van kabeljauw en gerookt amandelkruim, met gembersaus, balsamicoparels, zeewier-olie, balsamicostroop en venkel met citroenkruim.

Bouillons

Bouillon van shiitake, kastanje en eekhoorntjesbrood, met gekonfijte prei, kastanjes en hazelnoot-olie.

Wildbouillon met wildzwijn-rillette, gekonfijte prei en hazelnoot-olie.

Warme tussengerechten

Gekonfijt artisjokhart met saffraan-citrus-parelgort, groene asperge, beurre blanc, citrus-olijfolie en krokante kappertjes.

Gebakken coquille met saffraan-citrus-parelgort, groene asperge, beurre blanc, citrus-olijfolie en krokante kappertjes.

Hoofdgerechten

Tartelette gevuld met aardpeercrème, geroosterde portobello, hazelnootkruim, met schuimige blauwe-kaassaus, dadelcompote, bospeen en aardpeerchips.

Getrancheerde reerugfilet met jeneverbes-tijmjus, pastinaakgratin, hazelnootkruim, dadelcompote, gekonfijte sjalot, bospeen en aardpeerchips.

Kaasgerechten

Tout en Crème de la côte d’Opale; fris romige witflorakaas met gekonfijte druiven, druivencompote en kaasschuim, met vlierbloesensaus en geroosterde amandel.

Pecorino pepato; gepeperde schapenkaas met cranberrycompote, gemarineerde cranberries, schapenkaasschuim, met honing-tijmsaus en geroosterde pecannoten.

Nagerechten

Pure chocolade mousse met chocoladefondant, muntsaus, kersencompote, kletskop en kaneelkruim.

Romig kaneelpuddinkje met geweckte reine claude pruim, gemarineerde bessen, vanillekruim en blauwe-bessensaus.

6 gangen 90 | Reserveer ons kerstmenu

logo
Oude Waal 11 1011 BZ AMSTERDAM +31 20 624 32 03 info@hemelsemodder.nl
  • Welkom
  • Onze menu’s
  • Voor groepen
Facebook Instagram Nieuwsbrief
Website by The Fully Bookers ©︎ Hemelse Modder