Zomermenu
Ieder seizoen weer heerlijke bereidingen van precies de gerechten waar je zin in hebt.
Voorgerechten
Tartaar van tomaat, shiitake, sjalot en augurk, met bieslooksaus, geroosterde akkerzwam en tomberrycompote. Ⓥ
Tartelette met dragoncrème, doperwten, radijs, gezouten citroen en pastinaakchips. v
Terrine van gerookte-eendenrillette en wilde-eendenlever, met kruisbessencompote, pistachekruim en balsamicostroop.
Drie kroketjes van gemarineerde haring en dille, met kruidensalade en augurkenmayonaise.
Soepen
Bouillon van venkel en venkelzaad, met pijnboompitten en sinaasappelolie. Ⓥ
Lamsbouillon met lamsrillette en geroosterde paprika.
Hoofdgerechten
Krokant koekje van Puy linzen, bospeen en salie, met tomaten-komijnsaus, crème van kikkererwten en rode ui, en gemarineerde rettichsalade. Ⓥ
Filodeegtaartje gevuld met snijbiet, venkel en amandel, met geitenkaassaus en bospeencompote. v
Gebakken heekfilet met kappertjes-roomsaus, zomerposteleinstamppot, zeekraal en geroosterde groene asperge.
Parelhoenfilet gevuld met sinaasappel en hazelnoot, met citrusjus, roseval, peterseliewortelcrème en geroosterde witlof.
Gegrilde lamsbiefstuk met bearnaisesaus, knoflookgratin, gebakken snijbiet en gekarameliseerde-uienkruim.
Kazen
Drie soorten Nederlandse kaas met vijgenbrood.
Drie soorten Franse kaas met vijgenbrood.
Nagerechten
Hemelse Modder; bruine en witte chocolademousse met vanilleroom.
Karamel-walnoottaartje met sinaasappelsaus, sinaasappelsorbet en gekarameliseerde walnoot. Ⓥ
Aardbeienparfait met vanillecrème, vlierbloesemsaus, vanillekruim, basilicumgel en vanillekletskop.
Feestmenu – 40 jaar Hemelse Modder
Ons restaurant bestaat 40 jaar en dat willen we feestelijk vieren met onze gasten. Uit ons rijke repertoire hebben we voor de nazomer een vegetarisch menu samengesteld. Heerlijke gerechten om van te genieten terwijl de zomer langzaam plaats maakt voor de herfst.
Voorgerecht
Taartje van gekarameliseerde Cevennen-ui met rode-uiencompote, rucola en geroosterde walnoten
Soep
Soep van waterkers, komkommer en kervel, met selderijcrème en knoflookcroutons.
Hoofdgerecht
Glamorganworstjes van prei en Beemsterkaas met cumberlandsaus, Puylinzen en geroosterde bloemkool.
Kaas
Drie Nederlandse schapenkazen met gemarineerde kersen.
Nagerecht
Vijgenfrangipane; amandelspijstaartje met lavendel-ijs en limoen-crème-fraîche.