Om jouw bezoek aan onze website persoonlijker te maken zetten we cookies in. Met deze cookies kunnen wij en partijen van derde informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen.

Cookies toestaan Meer info
logo Hemelse Modder
  • Welkom
  • Onze menu’s
  • Voor groepen
Telefoon +31 20 624 32 03 E-mail info@hemelsemodder.nl Adres Oude Waal 11 1011 BZ AMSTERDAM
NL/EN
Menu Sluiten

Direct naar

Seizoensmenu Chef’s menu

Seizoensmenu

Ieder seizoen weer heerlijke bereidingen van precies de gerechten waar je zin in hebt. Heerlijk zomers is ons nieuwe seizoensmenu. Je ruikt, proeft en weet dat je eenvoudigweg iets bijzonders eet.

Voorgerechten

Tartaar van paprika, doperwten, olijven en shiitake, met bieslookmayonaise, bospeen, gemarineerde doperwten, zeevenkel en groene-kruidendressing. Ⓥ

Zalmfilet gemarineerd in citrusfruit, met dille-citroensaus, gekonfijte groene asperge, radijs en krokante kappertjes.

Gevogelterillette met gekonfijt kwartelboutje, compote van zilver-ui en zuring, zoetzure sherrystroop, witlofsalade en ijspegels.

Kroketjes van bleekselderij, gember en abrikoos, met gember-kervelmayonaise en kruidensalade. v

Soepen

Bouillon van venkel en anijs, met paprikaschuim, gebakken venkel en paprika. Ⓥ

Schelvis-saffraanbouillon, met gebakken schelvis, mossels en daslookschuim.

Hoofdgerechten

Krokant kikkererwten-saliekoekje met tomaat-amandelsaus, antiboise, koolrabisalade, radijs en amandelkletskop. Ⓥ

Tompoes gevuld met courgettemousse en gekarameliseerde sjalot, met kervelsalsa, kapucijners en spinazie-venkelsalade. v

Gebakken heekfilet met ansjovis-botersaus, karnemelkmousseline, gestoofde kokkels, gestoofde prei en gemarineerde koolrabi.

Gebakken parelhoenfilet gevuld met sinaasappel-sjalotcrème, met tijmjus, geroosterde aardappel en salade van radicchio, sperziebonen en snijboon.

Gegrilde lamsbiefstuk met bearnaisesaus, aardappelgratin, geglaceerde groene asperge, bospeen en amandelkruim.

Kazen

Drie soorten Nederlandse kaas met vijgenbrood.

Drie soorten Franse kaas met vijgenbrood.

Nagerechten

Hemelse Modder; bruine en witte chocolademousse met vanilleroom.

Pistache-passievruchtentaart, met gekarameliseerde pistachenootjes, pistache-ijs en gekonfijte kumquats.

Aardbeienparfait met gemarineerde aardbeien, vanillecrème, basilicumbonbon, vanillekruim en meringue. Ⓥ

3 gangen 51,50 | 4 gangen 61,50 | 5 gangen 69,50

Chef’s menu

Maandelijks presenteert de chef een extra menu, verrijkt met bijzondere smaakaccenten. In de aanloop naar de zomer vijf veganistische gerechten, rijk aan smaak en intensiteit. Pure verwennerij voor iedere fijnproever.

Koud voorgerecht

Tartaar van artisjok, komkommer en kerstomaatjes met frisse tomatensaus, gemarineerde rode ui, baby spinazie en bieslookkrokantje.

Warm tussengerecht

Gele-bietmedaillon gevuld met cantharellen, paprika en dragon, met romige dragonsaus en chips van gele biet.

Hoofdgerecht

Tartelette gevuld met ragout van venkel, eekhoorntjesbrood, doperwten, kervel en hazelnoot, met mosterdsaus, venkelsalade en venkelchips.

Kaasgerecht

Jil; cashew(geiten)kaas met gemarineerde vijg, Jil-kaassaus en rucola.

Nagerecht

Taartje met frambozencrème, perzik en framboos, met frambozensorbet, gemarineerde frambozen en vanillekruim.

3 gangen 51,50 | 4 gangen 61,50 | 5 gangen 69,50

logo
Oude Waal 11 1011 BZ AMSTERDAM +31 20 624 32 03 info@hemelsemodder.nl
  • Welkom
  • Onze menu’s
  • Voor groepen
Facebook Instagram Nieuwsbrief
Website by The Fully Bookers ©︎ Hemelse Modder